Το… καλό παράδειγμα, αν και δεν γίνεται απ’ όλους σωστή χρήση, επιχειρούν να δώσουν οι υπουργοί και οι βουλευτές, ακόμη και ο πρωθυπουργός, φορώντας μάσκες την ώρα της συνεδρίασης της Ολομέλειας στη Βουλή.

mask33

 Η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής ήταν διαφορετικοί καθώς όλοι, εκτός από τον κ. Παπαχριστόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ, φορούσαν μάσκες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, την οποία έβγαζαν μόνο όταν χρειαζόταν να μιλήσουν από το βήμα της Βουλής.

mask5

 Σημειώνεται πάντως ότι δεν έγινε σωστή χρήση της μάσκας απ’ όλους. Την είδαμε να την φοράνε κλασικά στο πιγούνι, σαν σκουλαρίκι, αλλά και αφήνοντας την μύτη έξω.

mask4

 Η νέα… κατάσταση στη Βουλή έρχεται μετά από την προειδοποίηση-τελεσίγραφο της προϊστάμενης του τμήματος Υγειονομικής Κάλυψης της Βουλής των Ελλήνων, Ναταλία Τζήμα, ότι αν δεν σταματήσει η χαλαρότητα στη Βουλή, θα κλείσουν τα κλιματιστικά, η λειτουργία των οποίων απαγορεύεται, όπως και των ανεμιστήρων, αν οι παρεβρισκόμενοι δεν φοράνε μάσκες.

mask2



Ο λόγος είναι ότι ανακυκλώνουν τον αέρα και σταγονίδια μπορούν να μεταφερθούν από την μια άκρη στην άλλη.

 Υπό το φόβο του κλειστού κλιματιστικού, οι βουλευτές σήμερα συμμορφώθηκαν και φόρεσαν όλοι… ή σχεδόν όλοι τις μάσκες τους.

mask1