Ψευδείς ειδήσεις (fake news) μετέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής και μάλιστα σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα όπως είναι τα ελληνοτουρκικά.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πήρε το λόγο χθες το πρωί στην Ολομέλεια, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο ειδικό δικαστήριο.

Επέλεξε να αφιερώσει όλη την ομιλία του στην ένταση με την Τουρκία, που είχε χτυπήσει κόκκινο χθες. Αντί να σταθεί όμως στο ύψος των περιστάσεων ως πρώην πρωθυπουργός και νυν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άρχισε να διασπείρει κινδυνολογίες. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Από χθες, έχει βγει στο Νότιο Ανατολικό Αιγαίο όλος ο Τουρκικός στόλος. 45 και πλέον πολεμικά πλοία βρίσκονται νότια της Ρόδου».

Τα τουρκικά πολεμικά σκάφη βέβαια ήταν 19, όπως μετέδωσε το σύνολο σχεδόν των ελληνικών ΜΜΕ.

Ο κ. Τσίπρας, ωστόσο, προτίμησε να φουσκώσει – κατά πολύ μάλιστα – τα νούμερα για λόγους εντυπωσιοθηρίας και κινδυνολογίας.

Δεν δίστασε, μάλιστα, στη συνέχεια της ομιλίας του, να αποδώσει σε παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ψευδείς πληροφορίες που έπαιζαν στα social media για επιστράτευση της Εθνοφυλακής και για κλήσεις σε εφέδρους για επιφυλακή, αναπαράγοντάς τες από το βήμα της Βουλής.