«Το τερπνόν μετά του ωφελίμου» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να μην ξέρει αρχαία ελληνικά -1η δέσμη και Πολυτεχνείο γαρ-, αλλά βάλθηκε να κάνει πράξη τη ρήση.

Κι αυτό γιατί φαίνεται να συνδυάζει τις περιοδείες του με την εποχή του καλοκαιριού και τα... μπάνια του. Δεν μπορούν να ερμηνευθούν διαφορετικά οι επιλογές τοποθεσιών για τις (πολιτικές, υποτίθεται) επισκέψεις του, αφού αποφεύγει την ηπειρωτική Ελλάδα.

Έχουμε, λοιπόν, και λέμε: Η τελευταία εξόρμηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε Κουφονήσια και Νάξο, νησιά τα οποία βρίσκονται στην καρδιά των Κυκλάδων και απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους. Είχε προηγηθεί ταξίδι του στο Ιόνιο Πέλαγος και στα Επτάνησα.

Την αρχή έκανε από την κοσμοπολίτικη Κέρκυρα πριν από περίπου δύο εβδομάδες και συνέχισε με τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά πριν από λίγες ημέρες. Το σύμπλεγμα νησιών που δεν φαίνεται να τον συγκινεί ιδιαίτερα είναι τα Δωδεκάνησα, αφού, αν εξαιρέσει κανείς τη Ρόδο, την οποία επισκέφθηκε στις αρχές Ιουνίου, δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να πάει κάπου αλλού.

Ίσως όσο προχωρά το καλοκαίρι (και μελετήσει καλά τις όμορφες παραλίες των Δωδεκανήσων) να αλλάξει γνώμη...