Αεικίνητος και πανταχού παρών είναι σε ολόκληρη την εκλογική του περιφέρεια, ο βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, η δουλειά του οποίου αναγνωρίζεται τόσο από τους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής, όσο των υπολοίπων κομμάτων.

Πριν λίγες μέρες βρέθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα και στην Τένεδο, στα χωριά του Δήμου Νέας Προποντίδας, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος των καταστροφών από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις που υπέστησαν οι παραγωγοί ελιάς.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ενημέρωσε τους παραγωγούς, ότι επικοινώνησε με τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία των εκτιμήσεων και για την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, να προχωρήσει στην καταβολή του 35% των αποζημιώσεων καθώς ενισχύεται ο ΕΛΓΑ, όπως προβλέπεται, από τον κρατικό προϋπολογισμό με 35.000.000 ευρώ.

Τέλος, συζήτησε με κατοίκους της περιοχής σειρά θεμάτων που τους απασχολούν, καθώς και τις τεράστιες δυνατότητες του αγροτικού τομέα.

Νέα πρωτοβουλία για το αρχαιολογικό μουσείο Πολυγύρου

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής απέστειλε επιστολή στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστα, με θέμα τη λειτουργία του «Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου», ενώ παράλληλα πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους της «Εταιρείας Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου», στην οποία συζητήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης του εν λόγω Μουσείου, που θα οριστικοποιήσει την πλήρη λειτουργία του.

Η «Εταιρεία Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου» επεσήμανε, πως είναι απαραίτητο να ασκηθούν οι κατάλληλες πιέσεις στους αρμόδιους φορείς και το Υπουργείο, ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, που θα επιτρέψουν το οριστικό άνοιγμα του Μουσείου.

Στη συνάντηση τόνισε, πως η απάντηση που έλαβε από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, έπειτα από τη σχετική ΕΡΩΤΗΣΗ που κατέθεσε, είναι μια πρώτη επίσημη δέσμευση για την πλήρη λειτουργία του Μουσείου, χωρίς όμως να ορίζεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα χρηματοδότησης και ολοκλήρωσης των εργασιών.

Για το λόγο αυτό, δεσμεύθηκε να ασκήσει ασκήσει περαιτέρω πιέσεις για να την οριστικοποίηση του έργου.

Το ζήτημα της λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου δεν αφορά μόνο την ανάδειξη της πρωτεύουσας της Χαλκιδικής, του Πολυγύρου ως σημείου αναφοράς αλλά και την προβολή ολόκληρης της Χαλκιδικής συνολικά. Προσωπικά, έπειτα από την ΕΡΩΤΗΣΗ στην Υπουργό Πολιτισμού και την ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον Περιφερειάρχη Κ.Μ., θα πραγματοποιήσω σειρά ενεργειών, ώστε να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις για το ακριβές χρονοδιάγραμμα των χρηματοδοτήσεων και την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργείου.