Ξέφυγε για τα καλά -εν μέσω πολλαπλών κρίσεων- ο υφυπουργός Αμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, αν κρίνουμε από όσα διατείνεται ο ίδιος αναφορικά με πρόσφατη επίσκεψη στο Μαξίμου και τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, προ ημερών επισκέφθηκε το πρωθυπουργικό μέγαρο προκειμένου να συναντήσει υψηλά ιστάμενο κυβερνητικό αξιωματούχο. Οι πληροφορίες που τον θέλουν να συναντήθηκε, προφανώς τυχαία, εκτός του «αξιωματούχου», και με τον σερβιτόρο του Μαξίμου ελέγχονται ως ανακριβείς.

Στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Αλκιβιάδης φέρεται να έθεσε εαυτόν, μετά την πατρίδα, και στη διάθεση του πρωθυπουργού. Μάλιστα, πρότεινε και δύο-τρία υπουργεία στα οποία κατά την άποψή του θα μπορούσε να προσφέρει πολύ περισσότερα από τους περισσότερους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Πρώτη επιλογή ήταν ο θώκος που κατέχει σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και δεύτερη το Ναυτιλίας, που θα τον βοηθούσε στα πολιτικά όνειρα που κάνει να εκλεγεί βουλευτής στη Λέσβο. Σε κάθε περίπτωση, ο Αλκιβιάδης αποκάλυψε στον «αξιωματούχο» ότι δεν υπάρχει καλύτερος από τον Στεφανή.

Φυσικά, εκείνο που παραβλέπει ο Αλκιβιάδης Στεφανής είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει σε σχέση με το μέλλον του. Έχει αποφασίσει να δωρίσει στην πατρίδα για πάντα τον συγκεκριμένο... οπλαρχηγό.