«Δεν είμαι παιδονόμος». Αυτό είπε ο Τσίπρας και… νίπτει τας χείρας του για τα σκάνδαλα που καταλογίζουν στον στενό του συνεργάτη, Νίκο Παππά, και την δράση του στο Μέγαρο Μαξίμου κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι η τακτική άλλωστε του κ. Τσίπρα, να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του, ιδιαίτερα όταν οι εξελίξεις τον οδηγούν σε αδιέξοδο. Επιχειρήθηκε αρχικά, όπως και στην περίπτωση του κ. Σάμπυ Μιωνή, και ο Καλογρίτσας, να παρουσιαστεί ως ένας αναξιόπιστος μάρτυρας, ωστόσο η προσπάθεια αυτή δεν φάνηκε να πείθει κανέναν.

Η δράση όμως ενός κορυφαίου υπουργού μιας κυβέρνησης, που λειτουργεί εν ονόματι μιας κυβέρνησης, δεν είναι μια προσωπική δράση που αφορά τον ίδιο και μόνο. Η ευθύνη είναι συλλογική και ακουμπά τόσο τον πρωθυπουργό, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Καλό θα ήταν πάντως αυτή τη φορά, να μην υπολογίζουν  Τσίπρας και Παππάς, να αναλάβουν την ευθύνη απλά λέγοντας «αναλαμβάνω την ευθύνη». Αυτή τη φορά εκτός από το να το πουν, θα πρέπει και να το κάνουν, αλλιώς η αξιοπιστία τους θα τεθεί εν αμφιβόλω κι από όσους έμειναν μέχρι στιγμής να τους χειροκροτούν και να τους δίνουν το χέρι. 

H ΝΔ βάζει στο στόχαστρο τον Τσίπρα και ζητά απαντήσεις 
Την ίδια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία, συνεχίζει το ασφυκτικό πρέσινγκ και για τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα, ζητώντας να μάθει ποια είναι η White Porsca, η «άμωμη ύπαρξη», από την οποία ξεκίνησαν όλα. «Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό τον κωδικό; Για όλα αυτά, που είναι σαν να βλέπεις μαφιόζικη ταινία, αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, βάζοντας στο στόχαστρο ξεκάθαρα πια και τον Αλέξη Τσίπρα.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Ποια είναι η  "White Porsca" από την οποία ξεκινούσαν όλα;  Δίπλα στο «μαγαζί», το White House, τον Ν. Παππά, τον κολλητό εργολάβο, το Documento, τον κ. Βαξεβάνη, τις εικονικές συναλλαγές, τα εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια, τους κυπριακούς αριθμούς λογαριασμών, έχουμε σήμερα και κάποια "White Porsca". Ποια είναι η "άμωμη ύπαρξη" από την οποία ξεκινούσαν όλα; Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό τον κωδικό; Για όλα αυτά, που είναι σαν να βλέπεις μαφιόζικη ταινία, αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά και τη μηνυτήρια αναφορά  που κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας, κατά του κατασκευαστικού κολοσσού CCC, πυροδοτήθηκε εκ νέου το πολιτικό σκηνικό με τον κ. Καλογρίτσα να κατονομάζει το «White House», δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ και τον τέως υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, καθώς και κάποιον «White Porsca» ότι συντόνιζαν και καθοδηγούσαν την ανάληψη από την CCC 3.000.000 ευρώ ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, τα οποία κατέληξαν, τελικά, στην εφημερίδα Documento του Κώστα Βαξεβάνη.