Με τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Παππά, θα μπαίνουν στο στόχαστρο, η Κουμουνδούρου είναι αποφασισμένη να κάνει την αυτοκάθαρσή της, προκειμένου να σωθούν, όχι μόνο τα πολιτικά προσχήματα, αλλά και κάποια από τα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ακολούθησαν την γραμμή Παππά στην πολιτική τους πορεία.

Στον απόηχο και των νέων αποκαλύψεων η Κουμουνδούρου ζητά να βγει το κόμμα με κάθε τρόπο, από την αμηχανία και το καναβάτσο στο οποίο βρίσκεται, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει παραίτηση ή απομάκρυνση του κ. Παππά.

Όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη προς την ηγεσία του κόμματος και είναι εμφανές πια ότι η υπόθεση των αποκαλύψεων θα έχει και συνέχεια για τον κ. Παππά τουλάχιστον. Πριν τα πράγματα γίνουν ασφυκτικά για όλους και κυρίως για τον Αλέξη Τσίπρα, θα πρέπει να λάβει ο ίδιος αποφάσεις, που για το εσωτερικό τουλάχιστον του ΣΥΡΙΖΑ, θα εκτονώσουν ως ένα βαθμό τις αντιδράσεις.

Στο πλάνο του Αλέξη Τσίπρα, ήταν ένας εσωκομματικός ανασχηματισμός, ακριβώς για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να κερδίσει χρόνο στο επικοινωνιακό παιχνίδι, ωστόσο φαίνεται ότι μια τέτοια κίνηση έρχεται πιο κοντά μετά και τις τελευταίες, ταπεινωτικές για την Κουμουνδρούρου αποκαλύψεις.

Πηγές ωστόσο, του ΣΥΡΙΖΑ, που εξακολουθούν να βλέπουν εγκλωβισμένο τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα βρώμικο παρελθόν, ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα, πιο δραστικές κινήσεις, επιμένοντας στην αυτοκάθαρση κι όχι στον εσωκομματικό ανασχηματισμό.