Η κυβέρνηση και η ΝΔ πιέζουν όχι μόνο για απαντήσεις-εξηγήσεις, αλλά και για την ανάληψη των ευθυνών, τόσο του Νίκου Παππά, όσο και του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ολοένα και περισσότερο εγκλωβίζεται σε μια «θολή» εικόνα διακυβέρνησης, που δεν συνάδει ούτε με το ήθος της πολιτικής ορθότητας, ούτε και με τα ιδεώδη της αριστεράς.

Το δημόσιο σφυροκόπημα κυβερνητικών στελεχών καθιστά σαφές ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται στο μέσον ενός πολιτικού κυκλώνα που απειλεί να αποκαθηλώσει τόσο την πολιτική διαδρομή, του ίδιου και των συνεργατών του, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, στο εσωτερικό του οποίου αυξάνεται η ένταση, με το κλίμα να πυροδοτείται μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις Καλογρίτσα.

 Ο κ. Καλογρίτσας με βάση τα νέα στοιχεία που κατέθεσε σήμερα αποδίδει σε κυβερνητικούς παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ γνώση για την εικονική συμφωνία της εταιρείας του.

Την ίδια στιγμή με ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνη αναφέρει: «Δεν γνώριζε μόνο ο κ. Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος, γνώριζαν και άλλοι. Τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν θα κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους για τη δράση του μεγαλύτερου παραδικαστικού κυκλώματος από τη σύσταση του ελληνικού κράτους».

Ο Αλέξη Τσίπρας  επιλέγει να μην αναλάβει καμία ευθύνη παρά μόνο διακριτικές αποστάσεις από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές των αποκαλύψεων και η στάση αυτή εκλαμβάνεται ως πρόκληση από πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οξύνοντας τις αντιδράσεις, αλλά και τις εσωκομματικές βολές.

Ο κ. Τσίπρας παρουσιάζει τον εαυτό του ως έναν… αφελή πρωθυπουργό που δεν ήξερε τίποτα για εικονικές συμβάσεις, εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια και για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ.

Το ασφυκτικό πρέσινγκ θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση με τον κ. Πέτσα μάλιστα σήμερα να περιμένει τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα, «αντί να λέει λόγια του αέρα, περιμένουμε σήμερα τις απαντήσεις του", τόνισε, σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Να υποβάλει μήνυση σε βάρος του κ. Καλογρίτσα για συκοφαντική δυσφήμηση, εάν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του, κάλεσε τον Νίκο Παππά, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Σε διαφορετική περίπτωση, σημείωσε  ότι πρέπει να αποπεμφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και αν δεν το κάνει σημαίνει ότι η Κουμουνδούρου αποδέχεται αυτές τις πρακτικές.

Οι απανωτές αποκαλύψεις για τον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά, σκιαγραφούν μια προσπάθεια της τότε κυβέρνησης να φτιάξουν ένα «μαγαζί» με παραθεσμικούς μηχανισμούς που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους.

Το ερώτημα κατά πόσο δρούσε αυτόνομα ή όχι ο κ. Παππάς, βασανίζει, όχι μόνο τους Έλληνες πολίτες, αλλά και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Για πόσο θα αντέξει να κρύβεται πίσω από τέτοια ερωτήματα και προβληματισμούς ο κ. Τσίπρας;