«Προσωπικά μιλώντας, τα τελευταία τρία χρόνια κάθε 5η Ιουλίου κλαίω από νεύρα, από οργή - ναι, κυριολεκτώ. Πώς είναι δυνατόν να υποτιμήθηκε τόσο η γνώμη ενός λαού από τους ισχυρούς-δυνάστες του;», με αυτές τις λέξεις η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα το 2018 περιέγραψε την οργή της για τα όσα ακολούθησαν του δημοψηφίσματος του 2015.

Τα δάκρυα της Περιστέρας Μπαζιάνα έρχονται κάθε χρόνο για να θυμίζουν το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ, και όχι μόνο έγινε ΝΑΙ έγινε τρίτο μνημόνιο με σκληρά μέτρα, όπως το Υπερταμείο των 99 χρόνων, τις μειώσεις συντάξεων και τις αυξήσεις φόρων.

Πέντε χρόνια αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «πόνεσε» που δεν κατάφερε να κάνει το ΟΧΙ του λαού πράξη, θα μείνει μόνο ότι κάθε χρόνο τέτοια μέρα η σύντροφος του πρωθυπουργού πλαντάζει στο κλάμα για τα αποτελέσματα του διχαστικού δημοψηφίσματος του 2015.

Από την ίδια συνέντευξη της συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα ωστόσο ξεχωρίζει και το αλησμόνητο «ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά δεν πήρε την εξουσία», πιο επίκαιρο από ποτέ μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη λειτουργία παρακράτους επί ημερών του Αλέξη Τσίπρα.

Το twitter ωστόσο δεν ξέχασε τα δάκρυα της Περιστέρας σχολιάζοντας σκωπτικά την σημερινή «επέτειο»: