Ανησυχία στην κοινή γνώμη, παγωμάρα στο ΣΥΡΙΖΑ, πολιτική θύελλα με άγνωστες προεκτάσεις στο πολιτικό σκηνικό. Αυτά είναι τα «κατορθώματα» της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τον βομβαρδισμό των αποκαλύψεων για την παραδικαστική και παρακρατική δράση να συνεχίζεται.

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας, αντί να δίνει εξηγήσεις και να απομακρύνει τον στενό του συνεργάτη τουλάχιστον μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη τι ισχύει και τι όχι για την δράση του, επιλέγει να ταυτιστεί απόλυτα μαζί του, στις γραμμές του «μαγαζιού» και της «ατζέντας».

Αντιλαμβάνεται κανείς πως είναι δύσκολο για έναν πρώην πρωθυπουργό να «αποπέμψει» το παραπαίδι του, τον άνθρωπο για όλες τις δουλειές και τις επικίνδυνες αποστολές του Μαξίμου, όμως η απόφαση να του προσφέρει την απόλυτη κάλυψη, προφανώς γιατί πιστεύει στην αθωότητά του, τον οδηγεί ταυτόχρονα στο να συνυπογράψει τους ισχυρισμούς του κ. Παππά για όσα λέει ή δεν λέει στην επίμαχη συζήτηση.

Τόσο ο Νίκος Παππάς, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκονται προ των ευθυνών τους και τα ερωτήματα από τα μισόλογα των εξηγήσεων  και τα επιχειρήματα που επιστρατεύει ο κ. Παππάς, προκαλούν πολλά και αμείλικτα ερωτήματα, τόσο για την ίδια την υπόθεση, τόσο για τον ρόλο Παπαγγελόπουλου, όσο και για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα.

Ερωτήματα που θα εγείρονται καθημερινά το επόμενο διάστημα από την πλευρά της κυβέρνησης, αυξάνοντας διαρκώς την πίεση προς τον κ. Τσίπρα.

 Τα καυτά ερωτήματα

-Γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας  την ύπαρξη του παρακράτους;

-Αν την γνώριζε, τι έκανε για αυτό;

-Ενημερώθηκε ή όχι από τον κ. Παππά;

-Ποιο είναι το κεντρικό μαγαζί;

-Ήταν κεντρικό μαγαζί η κυβέρνηση;

-Γνώριζε για την ύπαρξη μηχανισμών που παρεμβαίνουν σε δικαστικές υποθέσεις;

-Γνώριζε για  το γεγονός ότι κάποιοι μπορούσαν να κάνουν δουλειές ανάλογα με το «εάν κρίνουμε ότι το μαγαζί το βοηθάς»;