Η παρακάτω σκηνή συνέβη ένα πρωϊνό, σχεδόν αξημέρωτα, στην οδό Κηφισίας, στο ύψος του Πάρκου της Ελευθερίας, στο φανάρι μπροστά από το ΝΙΜΙΤΣ και εμείς τη διαβάσαμε στην στήλη του Βηματοδότη.

Ήταν η ώρα που ένα λεωφορείο, γεμάτο επιβάτες έκανε τη διαδρομή του, χωρίς ο οδηγός του να υποψιαστεί ότι ακριβώς πίσω του τον ακολουθούσε (τυχαίως) ένας υπουργός. Και πώς να αντιληφθεί ότι στο Golf που έβλεπε από το καθρεφτάκι επέβαινε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Γιατί εάν είχε καταλάβει ότι βρισκόταν σ΄αυτό ο υπουργός σίγουρα θα έβαζε τη μάσκα του.

Έλα όμως που αυτός δεν είδε τον Καραμανλή, αλλά τον είδε ο Καραμανλής να οδηγεί μεταφέροντας επιβάτες χωρίς μάσκα. Κράτησε τον αριθμό της πινακίδας κυκλοφορίας του λεωφορείου και όταν πήγε στο γραφείο του, έδωσε αρμοδίως τα στοιχεία και επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ, στον οδηγό.

Όταν το έμαθαν άλλοι οδηγοί απείλησαν, όπως μου είπε ο κ. Καραμανλής, με απεργία, αλλά στο μεταξύ συνελήφθη άλλος ένας οδηγός χωρίς μάσκα και του επιβλήθηκε και αυτού πρόστιμο.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Μεταφορών οκτώ στους δέκα επιβάτες ΜΜΜ φορούν μάσκα.