Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με όσα λένε οι γνωρίζοντες, αναβάλλει και αυτός τον δικό του ανασχηματισμό τομεαρχών και υπευθύνων επιμέρους πολιτικών, παρότι έχει έτοιμες τις αξιολογήσεις του.

Προέχουν στην παρούσα φάση η ενεργοποίηση του ανοίγματος προς την Κεντροαριστερά και η επανασύνδεση με την κοινωνία, η οποία έχει εκμηδενιστεί λόγω και της καραντίνας.

Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στη στήλη του Βηματοδότη, στην Κουμουνδούρου διαπιστώνουν ότι οι όποιοι δεσμοί έχουν χαλαρώσει και η απόσταση από την κοινωνία διευρύνθηκε. Κατόπιν αυτών, ο κ. Τσίπρας προετοιμάζεται για την Κεντρική Επιτροπή και για περιοδείες ανά την Ελλάδα με σκοπό να ξαναζεστάνει τον απομειωμένο κύκλο επιρροής, όπως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν.

Στο πλαίσιο αυτό δεν ξεχνούν βεβαίως τα ΜΜΕ, στα οποία και πάλι επιτίθενται γιατί υποτίθεται δεν τους προβάλλουν αναλόγως. Και γι’ αυτό προετοιμάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ΤV, αν και οι γνωρίζοντες υποβιβάζουν τις προσδοκίες και μιλούν για ιντερνετικά σχήματα και ενοποιήσεις των υπαρχόντων μέσων προβολής και επικοινωνίας που διαθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.