Εύσημα ένθεν κακείθεν εισέπραξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του «ερανιστικού» όπως αποκαλεί ο ίδιος το νομοσχέδιο που φέρει τον επίσημο τίτλο «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης», στη διάρκεια της συζήτησής του στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης θυμήθηκε την αγάπη του κ. Βορίδη για την ελληνική Ιστορία αλλά και τη μυθολογία και έσπευσε να αποδώσει τα εύσημα για την προσπάθεια του υπουργού να βάλει τάξη σε πολλά ζητήματα του υπουργείου του, λέγοντας: «Ξέρω ότι ο κύριος υπουργός είναι λάτρης και της αρχαίας ελληνικής Ιστορίας και της μυθολογίας και απορώ πραγματικά γιατί δεν έδωσε τίτλο σε αυτό το νομοσχέδιο, να το ονομάσει “Ηρακλής”». Ακόμη και ο Μάκης Βορίδης που ήταν σκυμμένος στα χαρτιά του, σταμάτησε, έβγαλε τα γυαλιά του και το βλέμμα του… κατευθύνθηκε προς τον Ηλείο βουλευτή ο οποίος συνέχισε: «Το λέω αυτό γιατί αν ανατρέξουμε στους άθλους του Ηρακλή και πάμε και στον πέμπτο που ο Ηρακλής καθαρίζει τους στάβλους του Αυγεία, αυτό το νομοσχέδιο κάνει στην κυριολεξία το ίδιο. Δεκαπέντε από τα 29 άρθρα του τακτοποιούν εκκρεμότητες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης». Ο κ. Βορίδης χαμογέλασε συνεσταλμένα.

Όμως ο κ. Κατρίνης, λίγα λεπτά αργότερα συνέχισε τον… ύμνο: «Δεν θα υπήρχε καταλληλότερος υπουργός να καταπολεμήσει τις παράνομες ελληνοποιήσεις από τον κ. Βορίδη» είπε αναφερόμενος στις ιδιαίτερα αυστηρές κυρώσεις που επιβάλλει το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση ενός χρόνιου προβλήματος του πρωτογενούς τομέα. Για να καταλήξει: «Συμφωνούμε και στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια».

Καλά λόγια όμως για την προσπάθεια του Μάκη Βορίδη στο υπουργείο με αφορμή και το έρανιστικό» νομοσχέδιο είχε και ο βολιώτης βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος: «Για πρώτη φορά ένας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στρέφει το βλέμμα του λαμβάνοντας μέτρα για την πρόστασία της ελληνικής παραγωγής. Είναι η πρώτη φορά» επεσήμανε ο βουλευτής και παλαιός δημοσιογράφος αναφερόμενος στην αυστηροποίηση των κυρώσεων για την καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων.

Δεν παρέλειψε όμως να πλέξει το εγκώμιο του κ. Βορίδη και με αφορμή τα όσα έχει κάνει για τους ψαράδες: «Οι αλιείς, για πρώτη φορά φέτος, επί κ. Βορίδη, παίρνουν 15 εκατομμύρια de minimis. Για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες»!