Στο κενό έπεσαν οι μομφές της αντιπολίτευσης στη διάρκεα της πρόσφατης συζήτησης στη Βουλή όπου σε νομοσχέδιο για τη Δικαιοσύνη εισήχθη τροπολογία που εξισώνει τις περί νοθείας ποινές στις συνδικαλιστικές εκλογές με τις προβλεπόμενες για τις εθνικές.

Συγκεκριμένα, ο κοινονονοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης εγκάλεσε τη ΝΔ ότι εισήγαγε την τροπολογία για να διασώσει γαλάζιους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ όμως η μομφή αποδείχθηκε εντελώς ανεδαφική.

Και τούτο διότι σε απάντηση της η ΔΑΚΕ με επικεφαλής τον γ.γ. της ΓΣΕΕ Νίκο Κιουτσιούκη, ενημέρωσε ότι « ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ στέλεχος της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ, και κατ’ επέκταση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ για ζήτημα όχι μόνο νοθείας, αλλά και οποιασδήποτε παρατυπίας σε αρχαιρεσίες συνδικαλιστικών οργανώσεων κάθε βαθμού».

Μάλιστα οι ΔΑΚίτες το πήγαν παραπέρα καλώντας και τις υπόλοιπες παρατάξεις «να πράξουν αναλόγως εκδίδοντας αντίστοιχες ανακοινώσεις ώστε να μην υπάρχουν σκιές και περιθώρια για τέτοιες ρητορικές ή συνειρμούς».