Αιχμές για τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης άφησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, δηλώνοντας ευθέως χθες το βράδυ, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Χάρη Καστανίδη, ότι όσο η ΔΗΜΑΡ συμμετείχε στην κυβέρνηση δεχόταν από τον κ. Μπαλτάκο πιέσεις για να στηρίξει νομοσχέδια με αντίβαρο τη Χρυσή Αυγή.

«Είχαμε ομολογημένο δημόσιο λόγο ότι "αν δεν ψηφίσετε εσείς της ΔΗΜΑΡ το τάδε νομοσχέδιο, δεν θα πέσει η κυβέρνηση, διότι θα συνεργαστούμε με τη Χρυσή Αυγή”» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Ο Τάκης Μπαλτάκος μάς εκβίαζε ότι, εάν ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ δεν αποσύρουν την πρόταση νόμου με την οποία ζητούσαν να αρθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, η ΝΔ θα παρέμενε στην κυβέρνηση με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής» κατήγγειλε σήμερα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τσούκαλης είπε ακόμη: «Οι κατηγορίες που υπάρχουν είναι ότι η κυβέρνηση δεν κινήθηκε πριν για τη Χρυσή Αυγή... Η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση και η δικογραφία είναι συγκλονιστική. Δυστυχώς, κάποια κόμματα πιστεύουν ότι ακόμη η Δικαιοσύνη άγεται και φέρεται από τις κυβερνήσεις».

Από τη μεριά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου διέψευσε τα όσα φέρεται να έχει δηλώσει ο Τάκης Μπαλτάκος περί ενόχλησης του πρωθυπουργού με τη μη προφυλάκιση στελεχών της Χρυσής Αυγής και μετέπειτα παρέμβασης των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στις διώξεις.