Ένα διαφορετικό μήνυμα έστειλαν σήμερα βουλευτές και υπουργοί, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της μητέρας. 

Αρκετοί από τους εκπροσώπους της Εθνικής Αντιπροσωπείας έκαναν ένα διάλειμμα από τα καθηκοντά τους αφιερώνοντας την σημερινή ημέρα στην γυναίκα που τους έφερε στη ζωή, την μητέρα τους. 

Φωτογραφίες με τις αγαπημένες τους μαμάδες και συγκινητικά μηνύματα κατέκλυσαν τα social media, ενώ όσοι έχουν γίνει γονείς έστειλαν τρυφερές ευχές στις συζύγους τους υμνώντας το ρόλο της μητρότητας. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλα ένα ιδιαίτερο μήνυμα για την φετινή Γιορτή της Μητέρας, ευχόμενος «Χρόνια Πολλά» στις μητέρες, και παράλληλα επισημαίνοντας το αναντικατάστατο κενό της δικής του μητέρας, Μαρίκας Μητσοτάκη, που δεν βρίσκεται στην ζωή.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά συγκίνησε με το μήνυμά της για την μητέρα της, η απώλεια της οποίας την έχει στιγματίσει. Και η ίδια μητέρα βέβαια ανήρτησε μια φωτογραφία από την όμορφη οικογένειά της. 

Μια όμορφη οικογενειακή στιγμή με τους γιους της μοιράστηκε στο instagram η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, γράφοντας: «Η πιο γλυκιά ανταμοιβή για κάθε αγωνία, για κάθε κόπο και κάθε θυσία: η αγκαλιά των παιδιών μας. Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες».

«Ημέρα αφιερωμένη σε εκείνες που ήταν και είναι πάντα το στήριγμά μας, στα εύκολα και τα δύσκολα, στις χαρές και τις λύπες. Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου, όπως και στη δική μου! Χρέος μας να τις θυμόμαστε κάθε μέρα, όπως και της Πολιτείας να τις στηρίζει με κάθε τρόπο», το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Ένα τρυφερό στιγμιότυπο με την σύζυγό του Πόπη Καλαϊτζή και τον γιο του Γιάννη, μοιράστηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας.

Με μια vintage φωτογραφία από τη βρεφική του ηλικία ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής ευχήθηκε στις μητέρες όλου του κόσμου.

«Ας τους δώσουμε απλόχερα την αγάπη μας, γιατί εξάλλου είναι το μόνο που ζητούν από εμάς. Κι όσοι δεν έχουν πια τη μητέρα τους κοντά τους, ας διατηρούν τη μνήμη της ζωντανή, για να παίρνουν δύναμη και να παραμένουν πιστοί σ’ όλα αυτά τα πολύτιμα που τους έμαθε», ανέφερε στο μήνυμά του ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης.

Με μια ζωγραφιά της κόρης του ο υφυπουργός Κώστας Σκρέκας ευχήθηκε χρόνια πολλά στη σύζυγό του.
Ανοιξιάτικη εικόνα με τις μητέρες της οικογένειάς της μοιράστηκε στο instagram η Φωτεινή Αραμπατζή.
Ένα τρυφερό ενσταντανέ στην αγκαλιά της μητέρας της «εκεί που για πάντα είναι παιδί» πόσταρε η βουλευτής Α΄ Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη.
Ευχές «στις αεικίνητες, στοργικές μαμάδες όλου του κόσμου» έστειλε η βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων της ΝΔ, Νόνη Δούνια μέσα από μια φωτογραφία με την μητέρα και την γιαγιά της.
Το δελτίο μέλους στο Τεχνικό Επιμελητήριο της μητέρας της εν έτει 1959 ανήρτησε η βουλευτής Βορείου Τομέα της ΝΔ Ζωή Ράπτη, τονίζοντας ότι η μητέρα της αποτελεί το πρότυπό της.
Η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Άννα Ευθυμίου δέχθηκε ευχές από τον γιο της με μια υπέροχη ανθοδέσμη, κρατώντας στην αγκαλιά της το δεύτερο νεογέννητο παιδί της.
Την αδυναμία του στην μητέρα του εξέφρασε ο βουλευτής Δυτικής Αττικής με τη ΝΔ Γιώργος Κώτσηρας, ανεβάζοντας ένα στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του στο Κοινοβούλιο.
Φωτογραφίες με την μητέρα της ανήρτησε η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού.
View this post on Instagram

Κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, τιμάται παγκοσμίως η μέρα της μητέρας, λόγω του πολυδιάστατου ρόλου που καλείται να ανταπεξέλθει και την ανιδιοτελή προσφορά της σε όλους και όλες μας από τη στιγμή της γέννησης μας και καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Η μητέρα προσπαθεί καθημερινά και με μεγάλο αγώνα να φέρει εις πέρας τους πολλαπλούς απαιτούμενους ρόλους της καθημερινότητας, επωμιζόμενη την ανατροφή των παιδιών της οικογένειας και ισορροπώντας ανάμεσα στον επαγγελματικό και οικογενειακό στίβο. Την ίδια στιγμή , δεν είναι λίγες και οι μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, για τις οποίες οι προκλήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες. Αναλογιζόμενη τα όσα προσφέρει και καλείται να ανταπεξέλθει η σύγχρονη μητέρα, αλλά σκεπτόμενη πάντα και τις μητέρες του παρελθόντος νιώθω δέος απέναντι στα όσα μπορούν να καταφέρουν όλες οι μανάδες βάζοντας πάνω απ όλα την απεριόριστη αγάπη που τρέφουν για τα παιδιά τους. Κάπου εδώ σκέφτομαι και τη δίκη μου μητέρα και την ευχαριστώ για όσα με τόσο κόπο προσέφερε , έχοντας πάντα ως γνώμονα να βγάλει στη κοινωνία σωστούς και δίκαιους ανθρώπους. Την έχω ως πρότυπο και θα ήθελα με τις ίδιες αρχές και αξίες που με μεγάλωσε να μεγαλώσω και εγώ τα παιδιά μου. Κατερίνα Μονογυιου Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας #γιορτητηςμητερας #μαμα #βουλητωνελληνων #οικογένεια #μητέρα #παιδια #Κυκλάδες #Μυκονος #greece #Ελλάδα #Αθηνa #happymathersday #μητέρα-πατρίδα #

A post shared by Katerina Monogiou (@katerina_monogiou) on

Τέλος, ο Σίμος Κεδίκογλου έγραψε: «Mama Mia! Σας λατρευω! Χρονια πολλά σε κάθε μητέρα! Στην πηγή κάθε ζωης!!!»