Με τo MasterChef να χτυπάει κόκκινο τις μέρες προβολής του το μόνο που δεν περίμενε κανείς θα ήταν να δούμε καλεσμένους την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυρία Μαργκρέτε Βεστάγκερ και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, δίνοντας μία πιο… πολιτική χροιά στην κουζίνα του παιχνιδιού.

Πιο συγκεκριμένα, στο χθεσινοβραδινό επεισόδιο τόσο τους παίκτες όσο τους τηλεθεατές περίμενε μια ιδιαίτερη έκπληξη με την 8η εξωτερική ομαδική δοκιμασία, να πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού, Σταύρος Νιάρχος και εκεί κλήθηκαν να μαγειρέψουν για δύο υψηλούς προσκεκλημένους.

Οι 12 υποψήφιοι MasterChef μαγείρεψαν χρησιμοποιώντας υλικά φτιαγμένα με περιβαλλοντική ευαισθησία από διαφορετικά μέρη της Ευρώπης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, ενώ εκτός από τους κριτές έπρεπε να πείσουν με τις μαγειρικές τους ικανότητες και δύο προσκεκλημένους την κυρία Μαργκρέτε Βεστάγκερ και κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Η κυρία Βεστάγκερ εξάντηλησε την αυστηρότητά της καθώς δεν έδειξε να ενθουσιάζεται με κανένα πιάτο, ενώ ο Μαργαρίτης Σχοινάς αν και είχε έναν καλό λόγο για όλους και για όλα τα πιάτα δεν κατάφερε να κρύψει την προτίμησή του στο γλυκό της πράσινης ομάδας, μια μους σοκολάτα, με ελιά και ντομάτα.

Το Twitter που συνεχώς σχολιάζει τα όσα συμβαίνουν στο ριάλιτι μαγειρικής δεν θα μπορούσε να αφήσει ένα τέτοιο γεγονός σχολίαστο. Με αυτό όμως που ασχολήθηκαν κυρίως ήταν το όνομα του κ. Μαργαρίτη Σχοινά για το οποίο και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είπε σχετικά: «Τώρα δεν μπορώ, θα σκάσω θα το πω. Επειδή μου είστε και συμπαθής. Αυτό με το τραγούδι τώρα… Με όνομα Σχοινάς Μαργαρίτης είναι από το ποπ μέχρι το βαρύ λαϊκό. Καλύπτετε όλο το φάσμα του ελληνικού τραγουδιού».

Πάνω κάτω πάντως και οι χρήστες του Twitter κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος. Ακουλουθούν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά tweets...