Στο πλευρό του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη τάσσονται οι κτηνοτρόφοι του Τυρνάβου στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου του δήμου Τυρνάβου, Αργύρη Μπαϊραχτάρη και πληττόμενων κτηνοτρόφων, με αφορμή την αποζημίωση του ζωικού τους κεφαλαίου το οποίο επλήγη το 2014 από καταρροϊκό πυρετό.

Αφορμή για τη διαμάχη στάθηκε η τροπολογία που περιλαμβάνεται στο «ερανιστικό» νομοσχέδιο που συνέταξε ο Μάκης Βορίδης και προβλέπει την οριστική επίλυση του κρίσιμου αυτού ζητήματος το οποίο εκκρεμούσε για έξι περίπου χρόνια. Η συγκεκριμένη τροπολογία, σύμφωνα με τον Μπαϊραχτάρη, δεν βρίσκει σύμφωνους τους Τυρναβίτες κτηνοτρόφους με τον ισχυρισμό ότι δεν τους ικανοποιούν τα ποσά της αποζημίωσης και ως εκ τούτου προτίθενται να προσφύγουν δικαστικώς.

Την ξεκάθαρη αντίθεσή τους στα λεγόμενα Μπαϊραχτάρη εκφράζουν από την πλευρά τους οι πληττόμενοι κτηνοτρόφοι του Τυρνάβου οι οποίοι, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, κατηγορούν τον πρόεδρο του τοπικού Κτηνοτροφικού Συλλόγου για μονομερείς δηλώσεις εκπορευόμενες από δικούς του πολιτικούς λόγους και τάσσονται υπέρ της λύσης Βορίδη, καλώντας τον να προχωρήσει τη διαδικασία της τροπολογίας «ώστε το μαρτύριο μας να τελειώσει επιτέλους μετά από έξι χρόνια» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Στην ίδια επιστολή, την οποία προσυπογράφουν μέλη του συλλόγου και της διοίκησης, τονίζουν μάλιστα ότι «οι προσπάθειες του υπουργού βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση για επίλυση του θέματος και ζητούμε άμεσα την αποζημίωσή μας όσο πιο κοντά στο πραγματικό μέγεθος της ζημιάς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είχε αποτελέσει σημείο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον νυν υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη και τον πρώην, Σταύρο Αραχωβίτη τον Οκτώβριο του 2019 με αφορμή τροπολογία που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί του ζητήματος.

Ο Βορίδης είχε κατηγορήσει τότε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρούσε, με μία προτεινόμενη τροπολογία, να καλύψει την επί 4,5 χρόνια κυβερνητική απραξία και αδιαφορία του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και είχε δεσμευθεί ο ίδιος ότι θα εξετάσει το ζήτημα προκειμένου να παρασχεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.