Τους δικούς της ρυθμούς στα κομματικά επιτελεία και τις κοινοβουλευτικές ομάδες έχει επιβάλλει η καραντίνα λόγω κοροναϊού, που έχουν προσαρμόσει πλήρως τις εργασίες τους στα νέα δύσκολα δεδομένα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Σε ανάλογους ρυθμούς κινούνται και στο Κίνημα Αλλαγής, που έχουν μπει για τα καλά στον digital κόσμο.

Η Φώφη Γεννηματά άλλωστε υπήρξε από τις πρώτες πολιτικούς που «υιοθέτησε» το «μένουμε σπίτι» και όλο το τελευταίο διάστημα της πανδημίας του κορονοϊού πραγματοποιεί συσκέψεις – μέσω βιντεοκλήσης - με τα στελέχη, τους βουλευτές και τους άμεσους συνεργάτες της.  Στις καθημερινές αυτές συνεδριάσεις εξετάζονται τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, σχεδιάζεται η τακτική για το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ καταρτίζονται τα επικοινωνιακά πλάνα που θα συνοδεύουν τις πολιτικές πρωτοβουλίες του κόμματος.

Παράλληλα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πραγματοποιεί τηλεδιασκέψεις με θεσμικούς παράγοντες, αυτοδιοικητικά στελέχη και εκπροσώπους φορέων, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπου συμμετείχαν όλοι σχεδόν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και εκ του μακρόθεν συνεδριάζουν και τα στελέχη του κόμματος, που μετέχουν στον λεγόμενο «πρωινό καφέ», ενώ με έναν πρωτοποριακό τρόπο, το Κίνημα Αλλαγής πραγματοποιεί από τις 9 Απριλίου και κάθε εβδομάδα στο εξής το briefing με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του κόμματος.

Στη συζήτηση εκτός από τους δημοσιογράφους συμμετέχουν τα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου Παύλος Χρηστίδης, Παναγιώτης Βλάχος και Νίκος Βοσδογάνης, καθώς και οι στενοί συνεργάτες της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Όθωνας και Χρήστος Πρωτόπαπας, οι οποίοι ενημερώνουν διεξοδικά τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής, απαντώντας παράλληλα σε όλες τις ερωτήσεις που τους θέτους.

Το δυναμικό μπάσιμο του κόμματος στην ψηφιακή εποχή είναι γεγονός ενώ, όπως μαθαίνουμε, η Χαριλάου Τρικούπη θα επιχειρήσει να διευρύνει τους τομείς όπου μπορεί η τεχνολογία να υποκαταστήσει με επιτυχία την κανονική λειτουργία του Κινήματος Αλλαγής, με στόχο την πλήρη μετάβαση σε ένα λειτουργικό ψηφιακό κόμμα.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα