Με τον ίδιον τρόπο, με τον οποίο μας έχει συνηθίσει στη μετριοπάθεια και την προσήνεια, ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μας έχει συνηθίσει επίσης να… λησμονεί εύκολα τα της θητείας του στο υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε σήμερα ότι ήταν αυτός ο ίδιος ο υπουργός Υγείας εκείνος ο οποίος εξεδίωξε οριστικά και αμετάκλητα τους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ από το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας.

Ενθυμούμενος μόνον τη μισή αλήθεια, ο Ανδρέας Ξανθός δήλωσε τα εξής, σε τηλεοπτική του συνέντευξη:

«Υπήρχε μία γραμμή που οδήγησε σε μία τρομερή απορρύθμιση και αποδιοργάνωση στο σύστημα υγείας. Όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο κ. Μητσοτάκης έγινε η περιβόητη μεταρρύθμιση του ν.4238 με υπουργό τον Άδωνι Γεωργιάδη που εξωθήθηκαν σε έξοδο από τις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας 2.500 ειδικευμένοι γιατροί και δημιουργήθηκε ένα σεληνιακό τοπίο στις δομές πρωτοβάθμιας»…

Συνεχίζοντας, ο Ανδρέας Ξανθός ανέφερε ότι «έπαυσε να λειτουργεί, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, το δίκτυο που είχε δομήσει το ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα τεράστιο κενό στη φροντίδα των ανθρώπων. Αυτό οδήγησε μία τρομερή συσσώρευση προς τα δημόσια νοσοκομεία και οδήγησε και στην οικονομική επιβάρυνση των πολιτών που αναζητούσαν υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα».

Τι σου είναι, όμως, η μνήμη του ανθρώπου! Ανακαλεί μόνον εκείνα τα οποία επιτρέπουν καλή σχέση με τη συνείδηση, κι ας είναι η μισή αλήθεια μόνον…