Φαίνεται πως δεν τα πάει τόσο καλά με τα ινστιτούτα ο Νίκος Παππάς.

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που είχε προσπαθήσει να χειραγωγήσει το τηλεοπτικό τοπίο με βάση κάποια έρευνα ενός ινστιτούτου της Φλωρεντίας, βάλθηκε να αποδείξει ότι η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρώπη στα μέτρα που παίρνει για να ενισχύσει την οικονομία.

Κάποιος συνεργάτης του προφανώς, λοιπόν, του “πάσαρε” ένα πίνακα από το ινστιτούτο Bruegel, που είναι γνωστό και έγκυρο. Έσπευσε, λοιπόν, να γράψει ο Νίκος Παππάς στο twitter: “Σταματήστε τα ψέματα. Η χώρα είναι σχεδόν τελευταία στα μέτρα κατά των επιπτώσεων του κοροναϊού. Ρίξτε μια ματιά στον πίνακα του ινστιτούτου Bruegel, όπου είμαστε προτελευταίοι. Αν διαφωνείτε, καλέστε τον Ζαν Κλωντ Τρισέ (μέλος ΔΣ) για να διορθώσει τα στοιχεία».

Με μια γρήγορη ματιά, όμως, στην ιστοσελίδα του Bruegel, εύκολα κανείς εντοπίζει τα στοιχεία αυτά, τα οποία δημοσιεύθηκαν στις 26 Μαρτίου! Πολύ πριν την ανακοίνωση του μεγάλου πακέτου μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση, που έγινε τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου, με το συνολικό πακέτο των δημοσιονομικών μέτρων να φτάνει στα 6,8 δισ. ευρώ. Από γκάφα σε γκάφα ο κ. Παππάς...