Χωρίς να γίνει ανασχηματισμός, αλλά με την ανακοίνωση και την ορκωμοσία στις 3 το μεσημέρι θα ορκιστούν οι νέοι αναπληρωτές υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Ο βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης θα είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και θα είναι ο πρώτος υπουργός που μπαίνει στην κυβέρνηση με καταγωγή από τις Σέρρες, την πόλη του Καραμανλή. 

Θεόφιλος Λεονταρίδης-Βιογραφικό 

Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης γεννήθηκε στα Κ. Πορόϊα του νομού Σερρών από αγρότες γονείς.

Είναι πτυχιούχος της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Μηχανικό του Ελληνικού Στρατού.

Επαγγελματικά ως Πολιτικός Μηχανικός δραστηριοποιήθηκε στην ακριτική περιοχή της Σιντικής του νομού Σερρών.

Από το 1990 ως το 1996 υπηρέτησε ως Πρόεδρος της κοινότητας Κ. Ποροΐων, ενώ παράλληλα υπήρξε μέλος της ΝΟΔΕ Σερρών, αναλαμβάνοντας τομείς για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το 1996 εκλέχτηκε για πρώτη φορά Βουλευτής του νομού Σερρών, για να επανεκλεγεί το 2000 πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2004 έπειτα από σπουδαία κοινοβουλευτική δραστηριότητα επανεκλέγεται και πάλι, αφού οι συμπολίτες του επικύρωσαν την προσφορά και το έργο του.

Το 2007 εκλέγεται για τέταρτη φορά Βουλευτής του Ν. Σερρών.

Το 2009 εκλέγεται για πέμπτη  φορά Βουλευτής του νομού Σερρών, πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2012 εκλέγεται Βουλευτής του Ν. Σερρών στις εκλογές της 6ης Μαϊου και επανεκλέγεται στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες

Διετέλεσε μέλος της διαρκούς επιτροπής της Βουλής

α) παραγωγής και εμπορίου

β) οικονομίας και οικονομικών

γ) κοινωνικών υποθέσεων

δ) αποτίμησης και τεχνολογίαςκαι

ε) απόδημου Ελληνισμού

Μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 συμμετέχει στις επιτροπές της Βουλής :

α) Παραγωγής και Εμπορίου

β) Οικονομικών Υποθέσεων

γ) Ειδική επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού

Συμμετείχε στις ομάδες κοινοβουλευτικού έργου στους τομείς: Γεωργίας, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Τουρισμού, ΥΠΕΧΩΔΕ και Αθλητισμού.

Συμμετείχε σε forum του εσωτερικού και του εξωτερικού σε θέματα εθνικά, γεωργίας και σε θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της διασποράς.

Ήταν κύριος ομιλητής σε διεθνείς συναντήσεις του εξωτερικού ως εκπρόσωπος της παράταξης και του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις ΗΠΑ, Γερμανία, Βέλγιο, Καναδά και Αυστραλία.

Τιμήθηκε στις ΗΠΑ και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντίων για τη συμβολή και το κοινοβουλευτικό του ενδιαφέρον σε θέματα του απόδημου Ελληνισμού.

Για την κοινοβουλευτική του δραστηριότητα εξελέγη από τους συναδέλφους του Βουλευτές όλης της επικράτειας Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι αναπληρωτής πρόεδρος της Διαρκούς επιτροπής εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας τάξης και Δικαιοσύνης.

Είναι πρόεδρος της ομάδας Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με το κοινοβούλιο του Πακιστάν και μέλος της ομάδας Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με τα κοινοβούλια της Ρωσίας, της Βραζιλίας, της Κίνας και του Μεξικού

Με απόφαση του προέδρου της Ν.Δ κ. Αντώνη Σαμαρά, ορίσθηκε Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής ’μυνας.

Με απόφαση του προέδρου της Ν.Δ κ. Αντώνη Σαμαρά, ορίσθηκε Αν. Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο του Πρωτοδικείου Σερρών, Σοφία Σάββαρη, με την οποία έχουν αποκτήσει την κόρη τους Ραφαηλία.

Πολιτικές δραστηριότητες-έργα

Ο Θεόφιλος Λεονταρίδης παλεύει και δεν υπόσχεται είναι στην πρώτη γραμμή, αγωνίζεται και επιμένει γιατί ξέρει ότι μόνο έτσι θα υπάρχει αποτέλεσμα.

Σε συνεργασία με τον Υπουργό εσωτερικών κ.Π. Παυλόπουλο και τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ Γ. Αλογοσκούφη  χαρακτήρισε το σύνολο του Ν. Σερρών ως παραμεθόρια περιοχή με σημαντικά κίνητρα για τους κατοίκους του Νομού.

Με δική του πρωτοβουλία κατοχύρωσε τις Σέρρες ως έδρα της Κ. Μακεδονίας για την ίδρυση ΕΠΑ (εταιρία παροχής αερίου).

Αγωνίζεται καθημερινά για τα οξυμένα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων δίνοντας μάχες τόσο στη βουλή όσο και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων από το Δ’ Κοινοτικό πλαίσιο στήριξης.