Σε μια ταπεινή, αλλά άκρως ανθρώπινη εξομολόγηση πέρασε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας, όταν αναφέρθηκε στους δικούς του ήρωες από τους οποίους όπως είπε «αντλούμε όλοι μας κουράγιο να συνεχίσουμε».

 Οι ήρωες του Σωτήρη Τσιόδρα όπως αποκάλυψε ο ίδιος είναι πάρα πολλοί, όμως υπομονετικά τους ανέφερε όλους με τα μικρά τους ονόματα: Ο Ιωσήφ, η Κωνσταντινιά, ο Δημήτρης, η Ελένη, ο Παναγιώτης, η Μαρία, ο Αναστάσης, η Αικατερίνη, ο κυρ Νίκος, η Βιολέτα, η Μαρία που είναι έγκυος. Είναι οι άνθρωποι που συνάντησε κατά την επίσκεψή του στο Αττικόν και οι οποίοι δίνουν την μάχη με τον κοροναϊό.

Αφού, δημοσίως τους ευχήθηκε περαστικά, αναφέρθηκε και στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που ηρωικά παλεύουν στο πλευρό των ασθενών. Επίσης ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σ’ αυτούς με τα μικρά τους ονόματα: Την Νάντια, τον Παναγιώτη, τον Δημήτρη, την Αναστασία, τον Χρήστο, την Στυλιανή, τον Κώστα, τον Γιώργο και τον Περικλή από την Αλενδρούπολη.

 Σε ένα ξεχείλισμα ευγνωμοσύνης ο Σωτήρης Τσιόδρας, έδειξε για άλλη μια φορά και το ανθρώπινο πρόσωπο ενός επιστήμονα του δικού του βεληνεκούς, που πάντα είναι απαραίτητο να υπερισχύει  το συναίσθημα. Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να μας φέρει και όλους εμάς πιο κοντά τόσο στους ασθενείς, όσο και στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν ο καθένας τον δικό του ηρωικό αγώνα.

 


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα