«Ούτε στην τρόικα υπακούμε, ούτε στον ΟΟΣΑ. Αποφασίζουμε και κάνουμε την πολιτική επιλογή να πάει ο τόπος μπροστά.

Βαρεθήκαμε πια τα ίδια και τα ίδια, που μας έφεραν στην χρεοκοπία» τόνισε ο υπουργός Υγείας ’δωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με τον οποίο το πολυνομοσχέδιο είναι η μεγαλύτερη συγκεντρωμένη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που έγινε στη χώρα τα τελευταία 50 χρόνια.

«Το ψηφίζουμε με εξαιρετική περηφάνια διότι περιέχει όσα έπρεπε να γίνουν εδώ και θα έπρεπε να γίνουν εδώ και πολλά χρόνια» ανέφερε σημειώνοντας πως μια κριτική δίκαιη που θα μπορούσε να γίνει στην κυβέρνηση είναι ότι προχώρησε με λιγότερο τολμηρά βήματα.

Αλλά, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, «έπρεπε να σταθμίσουμε και το γεγονός ότι η κοινωνία είναι κουρασμένη από όλη αυτή την πορεία».

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι η Κυριακή θα καταχωρηθεί στο μέλλον ως η μέρα που η χώρα εξήλθε του εφιάλτη της χρεοκοπίας που ξεκίνησε τον Μάιο του 2010. Όπως είπε χαρακτηριστικά είναι η μέρα που η χώρα ανακτά τη δημοσιονομική της κυριαρχία και πάντως όχι για να επαναλάβει τα κακά του παρελθόντος.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «ριψάσπιδες» επειδή αποχώρησαν για λίγο από την συζήτηση στη Βουλή.