Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν αργά το βράδυ της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας.

Η επικοινωνία έγινε μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, οποίος όπως ανέφερε ήθελε να ενημερωθεί για την κατάσταση στο πεδίο του κοροναϊού και τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη μάχη για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσίπρας στον πρωθυπουργό περίμενε να ενημερωθεί και για το ολοκληρωμένο πακέτο της κυβέρνησης - που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα - στο επίπεδο της οικονομίας ώστε να έχει μία σφαιρική εικόνα και να μπορεί να κάνει τις… παρατηρήσεις του.

Οι δύο άνδρες όμως βρήκαν την ευκαιρία να μιλήσουν λίγο πιο «προσωπικά» με τον Έλληνα πρωθυπουργό να εξομολογείται πως έχει φοβερό άγχος με την εξέλιξη της πανδημίας και εγχώριο επίπεδο αλλά και σε παγκόσμιο. Ο κ. Τσίπρας όμως φάνηκε περισσότερο… αποκαλυπτικός λέγοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως έχει πρόβλημα στο εσωτερικό του κόμματος και πως τα περισσότερα στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να του ζητούν να κάνει ακραία αντιπολίτευση χωρίς καμία διάθεση συναίνεσης ακόμη και στο θέμα του κοροναϊού. Μάλιστα ο Τσίπρας ανέφερε πως από τη δική του πλευρά η κυβέρνηση κάνει εξαιρετικούς χειρισμούς και πως ακόμη και αν δεν ήταν έτσι αντιλαμβάνεται πως αυτός δεν θα ήταν ούτε ο σωστός χρόνος, ούτε ο σωστός λόγος για αντιπολίτευση.

Σύμφωνα μάλιστα με καλά πληροφορημένες πηγές ο κ. Μητσοτάκης άκουγε «άλαλος» τα όσα του έλεγε ο πολιτικός του αντίπαλος κατάσταση η οποία έγινε ακόμη χειρότερη όταν ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε, αρκετά διστακτικά η αλήθεια είναι, μια… χάρη από τον πρωθυπουργό. Να βάλει στην ομάδα του Σωτήρη Τσιοδρα τον πρώην υφυπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, με την δικαιολογία πως θα είναι «το μάτι του ΣΥΡΙΖΑ» ώστε να πέσουν κάπως οι τόνοι στο κόμμα, αν και στην πραγματικότητα άλλος θα είναι ο λόγος. Να... εκπαιδευτεί ο κ. Πολάκης σε δύσκολες καταστάσεις και στη σωστή διαχείριση κρίσεων.

«Άσε που αύριο- μεθαύριο Κυριάκο μου μπορεί να ξαναγίνουμε εμείς κυβέρνηση. Να μην ξέρει;;;» ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας τον πρωθυπουργό.

Τελικά απάντηση δεν δόθηκε. Ο κ. Μητσοτάκης εμφανώς σοκαρισμένος έκλεισε το τηλέφωνο στον κ. Τσίπρα λέγοντας πως είναι περασμένη η ώρα. Είχε πια ξημερώσει Τετάρτη (1η Απριλίου)…

Καλό μήνα σε όλους!