Προφητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ομιλία του βουλευτή της ΝΔ στην Αχαΐα, Ανδρέα Κατσανιώτη, περίπου έναν χρόνο πριν στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Τον Απρίλιο του 2019 στην συζήτηση αναφορικά με το πολυνοσχέδιο Γαβρόγλου για την Παιδεία ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι οι αλλαγές στην Παιδεία που προωθούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στόχευε στην ισοπέδωση της Παιδείας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιτίθετο στην προσωπική ανέλιξη μέσα από τη σκληρή δουλειά. 

Μάλιστα για να υποστηρίξει τα λεγόμενά του ο Ανδρέας Κατσανιώτης δήλωσε ότι πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόσωπα σαν τον Νίκο Καρανίκα, ο οποίος με κομματικά ένσημα έγινε σύμβουλος πρωθυπουργού, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ αντιπαρέβαλε στην περίπτωση Καρανίκα τον Επίκουρο Καθηγητή Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, σημερινό αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, λέγοντας χαρακτηριστικά «αυτός είναι για μένα ήρωας, αυτόν εκπροσωπώ». 

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος είναι Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Πατρών με ειδίκευση στις λοιμώξεις και ως αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, δίνει την μεγάλη μάχη για την αντιμετώπιση του κοροναϊού στην χώρα μας.