Την καθιερωμένη ενημέρωση για τις εξελίξεις στον κοροναϊό έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοινώνοντας ότι τα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 530, καθώς προστέθηκαν άλλα 35. 

Μάλιστα ο Καθηγητής δεν συγκράτησε τα δάκρυά του όταν μίλησε για τις απώλειες των  συμπολιτών μας, «των μανάδων και των πατεράδων μας που δεν μπορούμε να υπάρχουμε, ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς», είπε βουρκωμένος ο Καθηγητής, τονίζοντας ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη.

Δακρυσμένος ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε μήνυμα που ελαβε από καταξιωμένο συνάδελφό του, όπου του επεσήμανε ότι «γίνεται πολλή φασαρία για μερικούς υπερήλικες», με τον Σωτήρη Τσιόδρα να μην αντέχει την συγκίνηση και απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες να λέει αυτοί είναι «οι μανάδες και οι πατεράδες μας, οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας. Το θαύμα της Ιατρικής του 2020 είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης αυτών των ανθρώπων».

Οι συγκινητικές αναφορές του κ. Τσιόδρα για «τις μανάδες και τους πατεράδες» φαίνεται να συνδέεονται και με τους γονείς του οι οποίοι ζούν στο Νεοχώρι Αργολίδος. Μάλιστα, μιλώντας ο κύριος Παναγιώτης και η κυρία Φωτούλα Τσιόδρα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ανέφεραν ότι «προσευχή κάνουμε για το παιδί μας και για όλη την Ελλάδα», μιλώντας για τον άνθρωπο ανθρώπο, που με την έως τώρα στάση του έχει κερδίσει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη όλης της Ελλάδας.