Η ψυχραιμία και η αποτελεσματικότητα με την οποία αντιμετωπίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το καυτό μέτωπο του Έβρου, αλλά και οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι ικανοποιημένη με τον  τρόπο που η κυβέρνηση χειρίστηκε την τουρκική προκλητικότητα στα σύνορα, έκαναν τον ΣΥΡΙΖΑ, να τα χάσει.

Η  αγωνιώδης προσπάθεια του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριου Κάτση, να ασκήσει κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη που κατάφερε να έχει με το μέρος της Ελλάδος όλη την Ευρώπη, τον εξέθεσε καθώς «πιάστηκε» αδιάβαστος.

 

Ο κ. Κάτσης είχε την ατυχία να βρεθεί σε τηλεοπτικό πάνελ με τον βουλευτή της ΝΔ κ. Καιρίδη και πάνω στην… θολούρα του επέμενε ότι ο κ. Μητσοτάκης πήγε στην Αυστρία, η οποία Αυστρία ανήκει στις χώρες του Βίζεγκραντ.

 «Έκλεισαν οι χώρες του Βίζενγκραντ τα σύνορα; Κι εσείς που πήγατε σήμερα; Στον Κουρτς» έλεγε μαινόμενος στον κ. Καιρίδη. Μάταια ο κ. Καιρίδης προσπαθούσε να τον πείσει ότι η Αυστρία… δεν ανήκει στις χώρες του βίζενγκραντ.

Ο κ. Κάτσης ωστόσο, παραδομένος στην άγνοιά του, όχι μόνο δεν κατάλαβε πόσο εκτέθηκε, αλλά δεν καταλάβαινε και όσα του έλεγε ο κ. Καιρίδης. Επέμενε να ρωτάει «πόσους πρόσφυγες πήραν οι χώρες του Βίζεγκραντ.

 Αδιάβαστος, ανένδοτος και αδιόρθωτος.

Για την ιστορία, αλλά και για να μαθαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η ομάδα των χωρών  του βιζενκραντ, αποτελείται από τις Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία. Στις 15 Φεβρουαρίου του 1991, οι ηγέτες της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της άλλοτε ενωμένης Τσεχοσλοβακίας, συναντήθηκαν στον πύργο Βίζεγκραντ στο βόρειο τμήμα τηςΟυγγαρίας όπου και προχώρησαν σε συμφωνία συνεργασίας σε στρατιωτικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, ενώ τόσο η Τσεχία όσο και η Σλοβακία παρέμειναν μέλη της ομάδας μετά τη διάσπαση της Τσεχοσλοβακίας.