Η τελευταία δημοσκόπηση που κατέγραψε την επιθυμία της πλειοψηφίας να παραμείνουν κλειστά τα σύνορα της χώρας για τους μετανάστες εξηγεί και τους λόγους της κωλοτούμπας του Αλέξη Τσίπρα για το «άνοιξε-κλείσε» των ελληνικών συνόρων.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε για άλλη μια φορά να πάει κόντρα στην κοινή γνώμη και έπραξε σύμφωνα με όσα του επέβαλλε η δεδομένη στιγμή. Στόχος του ήταν να κερδίσει την… συμπάθεια της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, την οποία πλειοψηφία απογοήτευσε και την απογοήτευση αυτή εισέπραξε στις κάλπες.

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ανοίξουν τα σύνορα, ο Τσίπρας τους «μαλώνει» και ισχυρίζεται ότι τα σύνορα καλώς έκλεισαν, άλλωστε ομολόγησε ότι έκανε και ο ίδιος, χωρίς τυμπανοκρουσίες, η Αναγνωστοπούλου λέει ότι ο Τσίπρας δεν μίλησε για ανοιχτά σύνορα, ο Ζαχαριάδης λέει ότι «η γραμμή είναι αυτή που είπε ο αρχηγός – Δεν μίλησε ποτέ για ανοιχτά σύνορα». Τέλος, να προστεθεί και η άλλη πολιτική ερμηνεία, αυτή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου που έβαλε βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο αποκαλύπτοντας (!) ότι οι κάτοικοι του Έβρου πήραν τις καραμπίνες για να προστατέψουν τις βίλες που έχουν χτίσει στις όχθες του ποταμού!

Ωστόσο, συμβαίνει και το εξής παράδοξο. Από τη μια καλώς έκλεισαν τα σύνορα και από την άλλη… ο κ. Τσίπρας δεν είδε καμία ασύμμετρη απειλή καμία ακρότητα και καμία καταδικαστέα συμπεριφορά  από την πλευρά της Τουρκίας. Άλλωστε δεν έχει πάρει πίσω την δήλωσή του ότι «Ελλάδα και Τουρκία είναι θύματα του πολέμου στη Συρία».

Οι κάτοικοι δε του Έβρου που ενεργοποιήθηκαν και στήριξαν τις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις για να φυλάξουν τα ελληνικά σύνορα, αυτό που κατά δήλωσή του θέλει και ο Τσίπρας, κατακρίθηκαν από τον ίδιο, αφού χθες στην ΚΟ τους αποκάλεσε «ακραίες δυνάμεις που παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους».

Ο πρώην πρωθυπουργός επιλέγει να ερμηνεύσει με έναν δικό του, αριστεροεπικοινωνιακό τρόπο και να χρησιμοποιήσει πολιτικά την άκρως επικίνδυνη αναταραχή που προέκυψε στον Έβρο και να ακροβατήσει μεταξύ της πλειοψηφίας της χώρας, αλλά και της … πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκάθαρα θέλει, ό,τι και ο ίδιος μέχρι χθες… ανοιχτά σύνορα.

Το χωρίς όρια και… σύνορα πολιτικό βέρτιγκο του ΣΥΡΙΖΑ… συνεχίζεται.