Με μια μικρή καθυστέρηση, έφθασε (με το μαύρο SUV Audi του) στο Mega ο Αλέξης Τσίπρας.

Προηγήθηκαν ένας αστυνομικός σκύλος που μύρισε για λόγους ασφαλείας σχεδόν όλους τους χώρους του καναλιού και βεβαίως προπομπός του ήταν και ο Αλέξης Χαρίτσης. Μαζί του ήταν και ο διευθυντής του γραφείου τύπου Νίκος Ανδριόπουλος.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, τον υποδέχθηκε στην είσοδο ο διευθυντής του Mega Σταμάτης Μαλέλης και αμέσως μετά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη στο μακιγιάζ για τα περαιτέρω. Αλλωστε είχε καθυστερήσει και βιαζόταν.

Καθ΄οδόν προς στο στούντιο συνάντησε ορισμένους εργαζόμενους, τους οποίους άλλους έσπευσε να χαιρετήσει δια χειραψίας και άλλους να τους ασπαστεί: « Δεν φοβάστε τον κοροναϊό; Οι χειραψίες και τα φιλιά λένε ότι πρέπει να αποφεύγονται», παρατήρησε κάποιος, έτσι για να σπάσει την αμηχανία της στιγμής: «Εάν είναι να έρθει ο κοροναϊός άς έρθει, τι να κάνουμε», είπε χαμογελώντας και μπήκε στο στούντιο. Στο στούντιο του Mega, του καναλιού που όταν ο κ. Τσίπρας ήταν στην αντιπολίτευση και εν συνεχεία στην κυβέρνηση, πολέμησε όσο κανείς άλλος.

Εκεί απάντησε στις ερωτήσεις της παρουσιάστριας του δελτίου Δώρας Αναγνωστοπούλου και του διεθυντή του «Βήματος» Αντώνη Καρακούση: «Εχει περάσει πολύς χρόνος από την προηγούμενη φορά που βρέθηκα στο Mega. Αυτή τη φορά όμως ήρθα σε κανάλι που έχει άδεια», είπε, έτσι για να διασκεδάσει την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο του Mega.
Οπως του είπε μάλιστα ο κ. Καρακούσης το κανάλι είναι ανοικτό και δεν έχει αποκλεισμούς.