Ανέκρουσε πρύμναν ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» και τώρα ισχυρίζεται σύμφωνα με πληροφορίες ότι όχι μόνο δεν γνωρίζει κανέναν Έλληνα πολιτικό που να χρηματίστηκε από την Novartis, αλλά εξαιρεί από το κάδρο των καταγγελιών τους κ. Σαμαρά, Αβραμόπουλο και Στουρνάρα, ενώ για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα απλά… πιθανολογεί. 

Με βάση εικοτολογίες και την πιθανολόγηση του «Μάξιμου Σαράφη» ωστόσο, στήθηκαν κατηγορίες  και σόου με κάλπες στη Βουλή, σε ένα βρώμικο πολιτικό παιχνίδι, σπιλώνοντας πολιτικές προσωπικότητες και πολιτικούς αντιπάλους, χωρίς να προκύψουν στοιχεία.

Ο Νόμος 86 είναι ξεκάθαρος. Στη Βουλή φτάνουν υποθέσεις εφόσον προκύψουν στοιχεία:

«…Αν στο πλαίσιο άλλης ανάκρισης, προανάκρισης, προκαταρκτικής εξέτασης ή διοικητικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με τα πρόσωπα και τα αδικήματα της προηγούμενης παραγράφου, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση ή εξέταση…».

Το άρθρο αναφέρει ρητά «εάν προκύψουν στοιχεία» και όχι… πιθανολογήσεις. Εάν ο «Μάξιμος Σαράφης» επιμένει στις… πιθανολογήσεις τότε βιάστηκε η προηγούμενη κυβέρνηση να στήσει πολιτικές κρεμάλες και τίθεται ζήτημα το ποίος τελικά παραπλανήθηκε από τις… πιθανολογήσεις και όχι στοιχεία του «Μάξιμου Σαράφη».

Από την πλευρά της ωστόσο η αντιπολίτευση, έκανε τις δικές της διαρροές αφού «διάβασε» από την δική της οπτική την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» σημειώνοντας ότι έχει καταθέσει στοιχεία.