Για δεύτερη ημέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δίνει στο στίγμα της αλλαγής στην πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Με σκληρό σχόλιο απέναντι στην διαπραγματευτική ικανότητα του κ. Τσίπρα, ο Πέτσας βάζει στο επίκεντρο της κριτικής του τον πρώην πρωθυπουργό.

Άλλωστε από χθες, με αφορμή την προσωπική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα Novartis, με μια επίσης έντονη κριτική στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδειξε ότι η στάση της κυβέρνησης σκληραίνει.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να στείλει πρώην πρωθυπουργό στο ειδικό δικαστήριο, οι εξελίξεις ωστόσο είναι αυτές που μπορεί να προσδιορίσουν μια τέτοια στάση στο μέλλον.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο, στην υπόθεση Novartis, βιάστηκε όπως εκτιμούν πολλοί, να επιλέξει με ανάρτησή του στα social media να βάλει στο κάδρο και τον εαυτό του, παίρνοντας πάνω του το θέμα με τους προστατευόμενους μάρτυρες, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

 Πολλοί μάλιστα εκτιμούν ότι ο κ. Πέτσας «σφύριξε» την λήξη της περιόδου ήπιας πολιτικής της κυβέρνησης απέναντι στο θέμα Novartis κι ότι τώρα… αρχίζει το ματς.