Να αποφορτίσουν το συγκρουσιακό κλίμα που επικρατεί και στα δύο στρατόπεδα, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά, επιδεινώνοντας «τεχνητά» τις σχέσεις μεταξύ τους, προκειμένου να απομακρύνουν το σενάριο που προοιωνίζει μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία ΚΙΝΑΛ –ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αντιδράσεις και το κλίμα καχυποψίας που προβάλλονται και στα δύο κόμματα  δημιουργώντας προσκόμματα στην ενδεχόμενη συμπόρευση ΚΙΝΑΛ με ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάζουν Τσίπρα και Φώφη να ρίξουν τους τόνους προσωρινά.

Με δηλώσεις τόσο της Φώφης Γεννηματά - «Δεν χρειαζόμαστε το φλερτ κανενός» σπεύδει σήμερα να ξεκαθαρίσει - όσο και του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος, Παύλος Χρηστίδης - χαρακτήρισε «παραμύθια της Χαλιμάς» την συμπόρευση ΚΙΝΑΛ –ΣΥΡΙΖΑ -  επιχειρείται η εκτόνωση της κυοφορούμενης έντασης.

Η Φώφη Γεννηματά θέλησε να διώξει τις «σκιές» που έπεσαν πάνω της μετά την κριτική που δέχεται από την «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» πτέρυγα του ΚΙΝΑΛ, για αποκατάσταση των σχέσεων του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να φέρει, ενόψει Συνεδρίου «ανακωχή» έστω και προσωρινά στο κόμμα του.

Το ΚΙΝΑΛ παίρνοντας από τον ΣΥΡΙΖΑ την σκυτάλη της εσωκομματικής αντιπαράθεσης που επικρατεί στους κόλπους της αντιπολίτευσης, παραδίδεται με τη σειρά του σε μια έκρηξη εσωστρέφειας, αποτέλεσμα όχι μόνο της δημοσκοπικής του καθίζησης αλλά και της απώλειας της πολιτικής του ταυτότητας, η οποία δημιουργεί δυσαρέσκεια και ανασφάλεια στα μέλη του.  

Ο «πικρός» καφές που κέρασαν Φλαμπουράρης και Γείτονας στους συντρόφους ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, μπορεί αρχικά να αντιμετωπίστηκε «χλιαρά» αλλά από τις απρόβλεπτες διαστάσεις που έλαβε, φαίνεται ότι το παρασκήνιο ήταν αρκετά βαθύ, σε βαθμό που οι  ηγεσίες των δύο κομμάτων να δείχνουν αδυναμία να χειριστούν τις εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψίες όχι μόνο στους βουλευτές αλλά και στη βάση του Κινήματος Αλλαγής για το πολιτικό φλερτ  Φώφης –Τσίπρα, εντάθηκαν μετά από μία σειρά γεγονότων, που ακολούθησαν της ανοιχτής πρόσκλησης του Αλέξη Τσίπρα, και κάποια από αυτά ήταν η άκομψη απομάκρυνση Βενιζέλου, το περιβόητο ραντεβού Φλαμουράρη-Γείτονα, αλλά και την στάση της Φώφης Γεννηματά στην σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση και στην πιο ήπια προς την αξιωματική αντιπολίτευση.