Να ενδυναμώσει και να στηρίξει την εικόνα της σταθερότητας, αλλά και το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι μια κυβέρνηση με αξιοπιστία, επιχείρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το βίντεο για τους 7 μήνες της κυβέρνησής του.

Οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο μεταναστευτικό έβαλαν σε δοκιμασία την ετοιμότητα και την διαχειριστική ικανότητα της κυβέρνησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιδεικνύει αποφασιστικότητα και αμεσότητα στα αντανακλαστικά του, μην επιτρέποντας στις εξελίξεις να θολώσουν την εικόνα του κυβερνητικού έργου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το βίντεο για τον απολογισμό των 7 μηνών της κυβέρνησής του, θέλησε να εμπεδώσει το αίσθημα της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας. Να αποδείξει ότι η «συμφωνία αλήθειας» εξακολουθεί να έχει την εντιμότητα και την καθαρότητα με την οποία κατατέθηκε και έγινε αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία. Επιλέγοντας το σύνθημα «Το είπαμε – Το κάναμε», θυμίζοντας αρκετά το μότο του ΣΥΡΙΖΑ «ήταν δίκαιο, έγινε πράξη», υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι θέλει επικοινωνιακά να περάσει στον κόσμο την αξιοπιστία και την συνέπεια που διέπει την κυβέρνησή του και το σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και η διακυβέρνησή του να ακολουθήσει εξολοκλήρου το πολιτικό του αφήγημα για μεταρρυθμίσεις, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος προκειμένου να εξαλείψουν οι παθογένειες.

Τα θετικά μέτρα που καταγράφονται στο βίντεο και που αποτέλεσαν προεκλογικές δεσμεύσεις οι οποίες υλοποιήθηκαν υπογραμμίζουν το αίσθημα εμπιστοσύνης που  πρέπει να εμπεδωθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των πολιτών, εστιάζοντας κυρίως στους νησιώτες που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού για το οποίο η κυβέρνηση, με καθυστέρηση μεν, όπως παραδέχθηκε ευθαρσώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά με αποτελεσματικό σχέδιο, επιχειρεί να λύσει οριστικά.