Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε, την Κυριακή, στην κοπή της πίτας της βουλευτίνας του Κινήματος Αλλαγής στον Δυτικό Τομέα Νάντιας Γιαννακοπούλου. 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Περιστερίου, όπου ο κόσμος έφτανε μέχρι την πλατεία, η Νάντια Γιαννακοπούλου πραγματοποίησε την εκδήλωσή της για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίας, το παρόν έδωσαν κοντά 1.200 πολίτες που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής και αντάλλαξε απόψεις μαζί της.





Η Νάντια Γιαννακοπούλου ξεκίνησε την ομιλία- χαιρετισμό της ευχαριστώντας τον κόσμο για την καταπληκτική και μαζική ανταπόκρισή του αναφέροντας : «Αυτόν τον χαιρετισμό δεν τον αντιμετωπίζω τυπικά. Επτά μήνες από τις Βουλευτικές Εκλογές, επτά μήνες από την μέρα που με εκλέξατε Βουλευτή, νιώθω πως έχω το χρέος να σταθώ μπροστά σας και να αναφερθώ στις σκέψεις μου, αλλά και στις κινήσεις και τις δράσεις μου.

Εσείς με εκλέξατε και λευκές επιταγές δεν υπάρχουν για κανέναν. Απέναντί σας με κάθε ευκαιρία θα λογοδοτώ. Γιατί εσείς μας κρίνετε και εσείς πρέπει να γνωρίζετε τα πάντα»





Η βουλευτής τόνισε : «Απέναντι στα κεντρικά προβλήματα της χώρας οφείλουμε όλες οι Πολιτικές δυνάμεις να πάρουμε σαφείς θέσεις, να διαμορφώσουμε σύγχρονη στρατηγική με καθαρές προτάσεις. Ένα ιδιαίτερο βάρος πέφτει στο Κίνημα Αλλαγής και η Συνδιάσκεψη του Μαρτίου πρέπει να σηματοδοτήσει το δυνάμωμα της παρουσίας μας, των παρεμβάσεών μας. Η ενδυνάμωσή μας δεν αποτελεί ένα πρόβλημα μόνο ή κυρίως οργανωτικό. Συνδέεται κυρίως με την ανάγκη Ιδεολογικών, Πολιτικών, Στρατηγικών αποσαφηνίσεων, που δεν έχουν γίνει και απαιτεί συνεχή προσπάθεια».



Αναφερόμενη στην πορεία της Κυβέρνησης σημείωσε : «Η Κυβέρνηση, είναι αλήθεια, ξεκίνησε με κάποια ορμή, έκανε διεύρυνση προς το κέντρο, έδειξε αρκετά έτοιμη και με σχέδιο. Έδειξε αποφασισμένη να βάλει τάξη στα θέματα των καταλήψεων και σε όλο αυτό το πρόβλημα. Μείωσε λίγο τους φόρους και τις εισφορές. Αυτά την οδηγούν να εμφανίζεται σχεδόν ως κυρίαρχη αυτή την ώρα στο πολιτικό παιχνίδι. Είναι όμως έτσι;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει μπροστά της περίπου 3,5 χρόνια, έχει δυσκολίες.

Ελληνοτουρκικά και Μεταναστευτικό είναι δύο κρίσιμα προβλήματα που θα δοκιμαστεί, αν και πιστεύω ότι είναι δύο προβλήματα που απαιτούν Εθνική Στρατηγική και ομοψυχία. Για να υπάρξει όμως κάτι τέτοιο, πρέπει η Κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες και βέβαια να βρει αποδέκτες που έχουν προτάσεις και διάθεση να βάλουν πλάτη.

Ωστόσο, υπάρχουν τα θέματα της καθημερινότητας που διαμορφώνουν την κοινωνική συνείδηση και που δεν βλέπω να πηγαίνει καλά.

Δεν είναι όλα ρόδινα και θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα στην πορεία.

Τι γίνεται αλήθεια με την Παιδεία; Έχετε δει κάποια Μεταρρύθμιση;

Τι γίνεται με την κατάσταση των Νοσοκομείων;

Τι γίνεται με τις Συγκοινωνίες, με την γραφειοκρατία στο Δημόσιο;

Τι θα γίνει με την προστασία της πρώτης κατοικίας σε μια στιγμή που οι πλειστηριασμοί επικρέμανται ως απειλή πάνω από δεκάδες χιλιάδες οικογένειες;

Ακόμα και στο θέμα των Επενδύσεων που το κλίμα είναι ότι η Κυβέρνηση τα καταφέρνει, δεν υπάρχει και κάτι το σημαντικό, κάτι το χειροπιαστό.»

Στην συνέχεια, η βουλευτής τόνισε : «Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ αν και κατάφερε να πάρει ένα 31.5%, μοιάζει ζαλισμένος, είναι σε Στρατηγικό, Προγραμματικό, Πολιτικό και ιδεολογικό κενό.

Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε βαθιά κρίση ταυτότητας, με εμφανή τα σημάδια της ιδεολογικής ασάφειας και της έλλειψης συγκεκριμένου πολιτικού πλάνου. Η δε διαρκής επιχείρηση κανιβαλισμού του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κρύψει ότι η Κουμουνδούρου, και προσωπικά ο κ. Τσίπρας βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Το θέμα είναι όμως το τι κάνουμε εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, γιατί μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουμε αξιοποιήσει όσο πρέπει την ευνοϊκή αυτή συγκυρία, όπως δεν μπορέσαμε και προεκλογικά να αξιοποιήσουμε την φθορά του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε δημοκοπική στασιμότητα, και ότι σε ένα βαθμό μείναμε πίσω στη μάχη του Κέντρου, να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω αν την δώσαμε και ποτέ, και εμφανίζουμε και εμείς συμπτώματα ιδεολογικής και πολιτικής ασάφειας. .... Φοβάμαι ότι πολλές φορές δίνουμε την εντύπωση ότι αυτοεγκλωβιζόμαστε στη λογική του ούτε -ούτε που δεν οδηγεί σε πολιτική αυτονομία, αλλά σε αμυντική περιχαράκωση. Η πολιτική αυτονομία δεν καθορίζεται, με ίσες αποστάσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με αδέξια δήθεν αριστερά κλικ, αλλά από το αν έχεις προγραμματική και πολιτική υπεροχή, από το αν έχεις προτάσεις που υπερβαίνουν την σημερινή γενικότερη στασιμότητα και απαντούν πειστικά και τεκμηριωμένα στα σημερινά προβλήματά του κόσμου και διαμορφώνουν με προοδευτικούς όρους το αύριο. Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε; Ασφαλώς σαν βασική δύναμη της Αντιπολίτευσης θα ασκήσουμε δριμύτατη κριτική καταρχάς και κυρίως στην Κυβέρνηση από θέσεις κεντροαριστερές, από θέσεις προοδευτικές και μεταρρυθμιστικές, λογικές και μετρημένες. Γιατί όπως σας είπα η μην έχει μία στιβαρή αξιωματική αντιπολίτευση και τον ρόλο αυτό προσπαθούμε να τον ασκήσουμε εμείς, που όμως έχουμε 22 βουλευτές όλους κι όλους! Ωστόσο αν κάποιοι θεωρούν ότι θα ξεχάσουμε τις ευθύνες όσων έπαιξαν με τις τύχες της χώρας, με τους θεσμούς και μας ενοχοποίησαν για τα πάντα, αυταπατώνται για άλλη μια φορά... Δεν είμαστε χρήσιμοι ηλίθιοι, ούτε μας αρέσει να μοιραζόμαστε αυταπάτες. Πολύ περισσότερο, δεν μας αφορούν μετωπικές λογικές χωρίς περιεχόμενο που παραπέμπουν σε προηγούμενες δεκαετίες. .... Περιγράφω αυτό το πολιτικό τοπίο γιατί από αυτό φαίνονται οι δικές μας δυνατότητες να διαμορφώσουμε ένα ισχυρό, σύγχρονο, δυναμικό πόλο, με κεντροαριστερά, μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά. Και πιστεύω με όλη μου την ψυχή ότι μπορούμε πραγματικά να τα καταφέρουμε!»



Η Νάντια Γιαννακοπούλου τόνισε επίσης :«Γνωρίζετε ότι δεν μου αρέσει να εξωραΐζω τις καταστάσεις και κάποιες στιγμές τοποθετήθηκα ξεκάθαρα για όσα κάνουμε και για όσα δεν κάνουμε και κυρίως για όσα πρέπει να ξαναδούμε. Ίσως σε κάποιους φίλους να μην άρεσε αυτό. Όμως ποτέ δεν επιδίωξα να είμαι αρεστή. Προτιμώ με όσα κάνω και λέω να είμαι χρήσιμη. Για τον χώρο μας, για την πατρίδα μας, για όλους εσάς. Και ξέρω πολύ καλά, ότι και εσείς αυτό ζητάτε από μένα. Γιατί όλοι θέλουμε το Κίνημα Αλλαγής μεγάλο και δυνατό, γιατί όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μόνο μέσα από την σύνθεση διαφορετικών απόψεων, την αναζήτηση νέων δρόμων και τον μη συμβιβασμό μας με τα μικρά μεγέθη μπορούμε να προχωρήσουμε.»



Αφού έκανε δε έκανε μια ενδελεχή παρουσίαση του κοινοβουλευτικού της έργου, το χρονικό διάστημα των επτά μηνών που έχει εκλεγεί βουλευτής στον τομέα της Δυτικής Αθήνας για τα προβλήματα της περιοχής ανακοίνωσε την διοργάνωση Ημερίδας στις αρχές του Μαΐου ημερίδας σε συνεργασία με τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, τεχνοκράτες, επιστήμονες και εκπροσώπους Φορέων. Μιας Ημερίδας για την Ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής. Γιατί, όπως τόνισε: «Πιστεύω ότι χρειάζεται ένα συνολικό Σχέδιο, μια δέσμη πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση της περιοχής μας. Σε εσάς στηρίζομαι για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και επιτυχία της.»