Στην κριτική για λιποθυμίες μαθητών από την πείνα και στους θανάτους από μαγκάλια επιστρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται ότι εφτά μήνες μετά την διπλή εκλογική του ήττα δεν κατάφερε να βρει τον αντιπολιτευτικό του βηματισμό. Επιστρέφοντας στην νοοτροπία της αντιπολίτευσης που ασκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ του 3%, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ανήσυχος με την λιποθυμία μαθήτριας στο σχολείο από την πείνα, όπως έκανε γνωστό και ο ίδιος ο πατέρας της, λέγοντας ότι είχε να πληρώσει ΕΝΦΙΑ και άλλες υποχρεώσεις και δυσκολεύονταν πολύ οικονομικά.

Πέρα από το γεγονός ότι  και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε η υποχρέωση του ΕΝΦΙΑ εστιάζοντας στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα, διαφαίνεται η αγωνία του έντονα να βρει πατήματα για να ασκήσει την αντιπολιτευτική του κριτική. Και φυσικά ένα περιστατικό λιποθυμίας βρήκε ευήκοα ώτα, ώστε να ξεδιπλώσει την αριστερή του ευαισθησία για να… δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Για τον Αλέξη Τσίπρα είναι τακτική να θεωρεί σωστό να κάνει τέτοιου είδους αντιπολίτευση ώστε να προσπορίσει χαμένες ψήφους και ψηφοφόρους.

Δεν αμφισβητείται η ευαισθησία ουδενός, όμως η αριστερά που  επαίρεται για τις κοινωνικές της ευαισθησίες θα πρέπει να βρει σε άλλο μονοπάτι τον αντιπολιτευτικό της βηματισμό. Ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να ξυπνήσει τον ΣΥΡΙΖΑ από το αντιπολιτευτικό του κώμα και την εσωστρέφεια, επιλέγοντας να κατακεραυνώσει την κυβέρνηση, όχι για ένα… εθνικό ζήτημα όπως θα περίμενε κανείς, αλλά επιλέγοντας να εκμεταλλευτεί ένα δακρύβρεχτο σενάριο, στο οποίο και παλαιότερα είχε επενδύσει.

Τότε όμως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% και απευθύνονταν σε μια κοινωνία τρομαγμένη και γονατισμένη από την κρίση. Η προσπάθεια να αποδυναμώσει την σημερινή εικόνα καλλιεργώντας αισθήματα φόβου και ανασφάλειας, δείχνει ότι έχει χάσει τον πολιτικό του προσανατολισμό και την ικανότητα να κινηθεί σε μία στρατηγική για τα εθνικά συμφέροντα και όχι για τα κομματικά.

Ίσως γνωρίζει ότι βρίσκεται σε μία φάση δύσκολη για το κόμμα του, με πολλά ανοιχτά εσωκομματικά και οργανωτικά ζητήματα, γι’ αυτό και  επέλεξε  να τονώσει την αδύναμη αντιπολιτευτική στάση του με μια παλιά και δοκιμασμένη συνταγή.