Στην προσπάθειά του να ειρωνευτεί ανεπιτυχώς τον πρωθυπουργό για το ζήτημα που προκλήθηκε στο ποδόσφαιρο και την κυβερνητική παρέμβαση, ο Αλέξης Τσίπρας εισέπραξε… «κόκκινη κάρτα» από τον Μητσοτάκη.

«Προτιμώ να περνάω δύσκολες ώρες για το ποδόσφαιρο παρά για αχρείαστα δημοψηφίσματα και για το πως οδηγήσατε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, δίνοντας ηχηρή απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα και συνέχισε:

"Σε αυτό το αξίωμα όλοι περνάμε δύσκολες ώρες αλλά έχουμε πιο σοβαρά πράγματα από το ποδόσφαιρο να ασχοληθούμε από το ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή καλό είναι να το αντιληφθείτε και να σταματήσετε να παρουσιάζετε μια εικόνα της χώρας που φαντάζεται μόνο το δικό σας μυαλό.

 Ξεκινήσατε την ομιλία σας ότι οι έλληνες ανησυχούν. Όντως υπάρχει διάχυτη ανησυχία και για τα εξωτερικά ζητήματα και για το μεταναστευτικό -προσφυγικό.

 Η χώρα αντιμετωπίζει έξαρση στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που μας υποχρεώνει σε πιο συστηματική τους παρακολούθηση. Όμως στην κοινωνία υπάρχει και το αίσθημα αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης.

 Γι αυτό και η ΝΔ προηγείται με διπλάσια ποσοστά από το δικό σας κόμμα. Αλλά ξέχασα! Τι λέγατε πριν τις εκλογές; “Δεν υπάρχει μια στο εκατομμύριο να χάσω εκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκ稔.