Αύριο, Σάββατο 25 Ιανουαρίου, η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας με πλούσια θεματολογία και πολλές αποκλειστικότητες. Αποκαλυπτικά θέματα, ρεπορτάζ και μεγάλες προσφορές για όλους τους αναγνώστες μας!
Διαβάστε:

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Οι 32 συμβουλές για τη νέα σύνταξη
• Πώς θα «χτίσετε» την επόμενη ημέρα σας, με βάση το νομοσχέδιο
• Οι κρυφοί σας άσοι, οι παγίδες και οι δικλίδες ασφαλείας που πρέπει να προσέξετε
• Οι επόμενες παρεμβάσεις του οικονομικού επιτελείου για τη στήριξη των εισοδημάτων

Αποκλειστική συνέντευξη του υπουργού Εργασίας,
Γιάννη Βρούτση, στα “Π”
“Αυξήσεις έως 252 ευρώ σε 1.000.000 συντάξεις”

Μεγάλη έρευνα των “Π” για τα εθνικά θέματα
Μετά το Βερολίνο, τι;
Οι Νίκος Δένδιας, Γιώργος Κατρούγκαλος και Ανδρέας Λοβέρδος γράφουν για την επόμενη ημέρα

Απίστευτη καταγγελία ΜΟΝΟ στον Πολιτικό Καφέ

Ο δικηγόρος, σύζυγος κυβερνηικής αξιωματούχου και ένα παραδικαστικό θρίλερ

“Δώσε τον Αδωνι και δεν θα πας φυλακή…”
Με εντολή Μαξίμου
“Κόβονται” οι πολιτευτές από το κράτος
στόχος η διατήρηση της σχέσης εμπιστοσύνης της Ν.Δ. με την κοινωνία

Παρασκήνια
Ο κ. υπουργός που “ακούει” ο Μητσοτάκης
Ο ρόλος του Γ. Γεραπετρίτη και οι εισηγήσεις του στον πρωθυπουργό

Μόνο στα “Π”
Ολο το σχέδιο Πιερρακάκη για το gov.gr
Στα μέσα του 2020 αναμένεται το ψηφιακό ΚΕΠ

Κώστας Καραμανλής, υπουργός Υποδομών
“1.000 νέα λεωφορεία σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη”

Στον ΣΥΡΙΖΑ
Προσεγγίζουν επιχειρηματίες για το… κανάλι

Χαρτογράφηση
Οι ξένες μαφίες που οργώνουν τη χώρα μας

Μαρί-Σαντάλ
Η νέα γκουρού του lifestyle

Secret
• «Ανοίγουν» τα τηλέφωνα του Παπαγγελόπουλου
• Χωρισμός-βόμβα για την ωραία Ολγα Κεφαλογιάννη

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Αυτό το Σάββατο κυκλοφορούν με 4 μεγάλες προσφορές

O πρώτος Master Chef της Ελλάδας, ο Νικόλαος Τσλεμεντές έρχεται στα Παραπολιτικά με την νέα, συλλεκτική σειρά βιβλίων «ΤΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ». Μη χάσετε τον δεύτερο τόμο «Διεθνής Κουζίνα»

Σε αυτό το βιβλίο συμπεριλαμβάνονται συνταγές από σχεδόν όλον τον κόσμο, συγκεντρωμένες σε κατηγορίες που θα σας βοηθήσουν να επιλέγετε πιο εύκολα τις συνταγές που ταιριάζουν στην περίσταση που σας ενδιαφέρει, έτσι ώστε να σας λύσουν το πρόβλημα τι να μαγειρέψετε ανάλογα με το θέμα του τραπεζιού που θέλετε να ετοιμάσετε. Για παράδειγμα, στην κατηγορία " Συνταγές με κρέας απ’ όλο τον κόσμο " θα βρείτε το πικάντικο μοσχαράκι με σπαράγγια, ενώ στα " Αγαπημένα διεθνή εδέσματα " θα βρείτε την κις λορέν και το γλυκόξινο χοιρινό. Στην κατηγορία "Του Κόσμου τα Περίεργα" έχουμε εντάξει τις φακές με κάρυ και πατάτες, στην κατηγορία " Συνταγές γεμάτες νοσταλγία " σας περιμένουν τα ζυμαρικά με μανιτάρια, τόνο και άσπρη σάλτσα, ενώ στην κατηγορία "Ρουστίκ γεύσεις" βρίσκεται η ανοιχτή πίτα με κιμά (Λαχματζούν). Σε πιο ανάλαφρο τόνο, η κατηγορία "Ώρα για πάρτυ" περιλαμβάνει γλυκόξινες γαρίδες με πιπεριές και τέλος στα «Διεθνή γλυκά και κοκτέιλ» θα απολαύσετε μια ολόκληρη σειρά από κοκτέιλ και φίνα επιδόρπια.

Το κορυφαίο μυθιστόρημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, «Η Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Η Φόνισσα είναι το δεύτερο συγγραφικό έργο του «αγίου των ελληνικών γραμμάτων», του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (1851-1911) και ένα από τα κορυφαία της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Η νουβέλα, που εκτυλίσσεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του Παπαδιαμάντη, τη Σκιάθο, δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά σε συνέχειες στο περιοδικό Παναθήναια το 1903, με υπότιτλο: «Κοινωνικόν μυθιστόρημα» συγκλονίζοντας με το προκλητικό θέμα της την ελληνική κοινωνία των αρχών του 20ού αιώνα. Κεντρική ηρωίδα είναι η Χαδούλα ή Φραγκογιαννού, μια ηλικιωμένη γυναίκα με διαταραγμένη προσωπικότητα, που οι πικρές εμπειρίες της ζωής της και οι απάνθρωπες κοινωνικές συνθήκες την οδήγησαν στη διεστραμμένη πεποίθηση πως τα κορίτσια δεν θα έπρεπε καν να γεννιούνται και πως όσα γεννήθηκαν είναι προτιμότερο να πεθάνουν, για να γλιτώσουν από τα μελλοντικά βάσανα της προβλέψιμης ζωής τους. Έτσι, μεταμορφώνεται σε άγγελο θανάτου και «με άγρια χαρά» πνίγει τέσσερα κοριτσάκια, για να χαθεί τελικά και η ίδια «εις το ήμισυ του δρόμου, μεταξύ της θείας και της ανθρώπινης δικαιοσύνης».
Η Φόνισσα, μια τραγωδία με την αριστοτελική έννοια, έχει δεχθεί μια σειρά αναλύσεων τόσο από λογοτεχνικής όσο και από εγκληματολογικής και ποινικής προσέγγισης. Έργο που συνδυάζει αριστουργηματικά τον ρεαλισμό με νατουραλιστικά στοιχεία, κλείνει μέσα του τα πιο γόνιμα στοιχεία της τέχνης του Παπαδιαμάντη, του «Κοσμοκαλόγερου, που μακριά από τους λόγιους, τους δημοσιογράφους και την κοινωνία της εποχής του, ζήτησε στους απλούς κι αδιάφθορους ανθρώπους του λαού, στη φύση, στη μοναξιά και τη σιωπή, στην ψυχική και πνευματική απομόνωση, να απαλύνει την απαισιοδοξία του για τη ζωή, για το «μάταιον, το συνθηματικόν και αγοραίον πάσης ανθρώπινης αξίας».

Τα Παραπολιτικά σας πάνε θέατρο και σας κάνουν ΔΩΡΟ 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός* για τις παραστάσεις:

«Προσωπική Συμφωνία». Η sold out επιτυχία της χρονιάς, η παράσταση που κέρδισε τις καρδιές κοινού και κριτικών. Μια μεγάλη θεατρική στιγμή, ένα ρεσιτάλ ερμηνειών από τους Νικήτα Τσακίρογλου, Χρήστο Βαλαβανίδη, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Άννα Ελεφάντη, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς

Στο Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζεται για δεύτερη χρόνια το βραβευμένο αριστούργημα «Προσωπική Συμφωνία» (Taking sides) του Ρόναλντ Χάργουντ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, από τις 30 Οκτωβρίου. Ένα πολιτικό θρίλερ με έντονες συγκινήσεις κι ανατροπές, μια αληθινή ιστορία από το παρελθόν για τη σημασία και τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος, ανεξαρτήτου χρονικής συγκυρίας, παίρνει θέση στις "μικρές" και "μεγάλες" μάχες του χθες, του σήμερα, του αύριο.

Και τη θεατρική παράσταση που σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας, «Shirley Valentine» με την Μπέσυ Μάλφα

Για 3η Σαιζόν συνεχίζεται η παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς στο Θέατρο ΡΙάΛΤΟ κάθε Δευτέρα βράδυ στις 20:00. Ο Αλέξανδρος Ρήγας παρουσιάζει την γλυκόπικρη κωμωδία του Willy Russell, «Σίρλεϋ Βαλεντάιν». Η Βρετανίδα Σίρλεϋ είναι μια γυναίκα λίγο μετά τα 50, μάνα δύο παιδιών που έχουν τη δική τους πλέον ζωή και σύζυγος ενός άνδρα που η σχέση τους χάθηκε κάπου στην πορεία των χρόνων. Μόνη της «συντροφιά», σαν φανταστικός φίλος θα λέγαμε, ο τοίχος της κουζίνας της. Μέχρι τη μέρα που μία ασήμαντη αφορμή την ξυπνάει και αποφασίζει να ξαναβρεί τον εαυτό της, να ξανανιώσει ζωντανή! Ένα ταξίδι στην Ελλάδα, ένα τραπεζάκι μπροστά στη θάλασσα, ένα αγιόκλημα και μια... αναπάντεχη γνωριμία, θα συνθέσουν το σκηνικό της δικής της επανάστασης απέναντι σε όσα την καταπίεζαν. Πόσο όμως θα κρατήσει αυτή η επανάσταση; Θα καταφέρει να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της με το μέσα της και τους δικούς της ανθρώπους; Και τελικά, υπάρχει δεύτερη ευκαιρία στη ζωή; Ένα έργο γεμάτο συναίσθημα, γέλιο, συγκίνηση και απρόοπτα... Σίρλεϋ Βαλεντάιν η ΜΠΕΣΥ ΜΑΛΦΑ