«Εν μέσω των δυο πρώτων πολιτών της χώρας μας, πριν λίγες μέρες στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Εύχομαι καλή και γόνιμη θητεία». Η λεζάντα αυτή συνοδεύει την φωτογραφία που «ανέβασε» στο Facebook ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, στην οποία απεικονίζεται καθισμένος, ανάμεσα στον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και την νεοεκλεγείσα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.



Όπως μάθαμε, το στιγμιότυπο τραβήχτηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, οπότε και πραγματοποιήθηκε Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Δικαιοσύνη και Κοινωνία».

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τα Διοικητικά Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Την επίσημη έναρξη των εργασιών κήρυξε ο απερχόμενος Πρόεδρος, ενώ μίλησε και η νεοεκλεγμένη Πρόεδρος.
Και κάπως έτσι, μέσα σε λιγότερους από δύο μήνες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρέθηκε να έχει μια φωτογραφία ανάμεσα στα δύο αυτά πρόσωπα, που λίγοι μπορούν να έχουν…