Η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου να συσταθεί μια επιτροπή τεχνοκρατών με αντικείμενο τη δημιουργία του πλαισίου για τη μεταρρύθμιση του κράτους, αποσκοπεί στο ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κεντρικής κυβέρνησης και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης και της Περιφερειακής Διακυβέρνησης.

Τι μας έκανε εντύπωση όμως σε αυτή την απόφαση; Όπως διαβάζουμε στο Μικροπολιτικό των Νέων, Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο κεντροαριστερών αισθημάτων Ξενοφών Κοντιάδης, καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, και μεταξύ άλλων συμμετέχει ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, ως νομικός και καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Να σας θυμίσουμε πως ο εν λόγω είναι και γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής. Όμως από ό,τι μαθαίνουμε η υπουργική πρόθεση ήταν να συνεργαστούν πρόσωπα από διαφορετικούς χώρους. Έτσι - λένε - θα επιτευχθεί η ευρύτερη αποδοχή της μεταρρύθμισης που ετοιμάζεται.

Στην τεχνοκρατική 11μελή επιτροπή κάποια σύγκρουση συμφερόντων δεν φαίνεται να υπάρχει. Αλλά, μεταξύ μας τέτοιες επιλογές σίγουρα εξυπηρετούν και το αφήγημα του Μητσοτάκη για καθιέρωση στο Κέντρο.