Μπορεί τον τελευταίο καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιχειρεί να επενδύσει σε μια λογική συναίνεσης στο πολιτικό σκηνικό, κυρίως με αφορμή του θέματος του εκλογικού νόμου και της εκλογής της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, όμως η τακτική του αυτή τελειώνει εκεί.

Όπως απέδειξε χθες, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση για τα θύματα της τρομοκρατίας, στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών όχι μόνο δεν κάνει πίσω, αλλά στηρίζει μια εντελώς διαφορετική πολιτική από αυτή που στήριζε ή έχει ταυτιστεί η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

 Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χάνει και την ευκαιρία να τονίσει αυτή την διαχωριστική γραμμή για τα θέματα ασφάλειας κι αυτό έκανε και στην χθεσινή εκδήλωση όταν ανέφερε «…ύστερα από τόσες οδυνηρές εμπειρίες, στη σημερινή Ελλάδα δεν επιτρέπεται να έχουμε πολιτικούς που δεν συμπαρίστανται σε θύματα βομβιστικών επιθέσεων».

 Είναι προφανές ότι αναφέρονταν στον Αλέξη Τσίπρα, που όσο ήταν πρωθυπουργός δεν είχε βρει καθόλου χρόνου να επισκεφθεί τον Λουκά Παπαδήμο, όσο νοσηλεύονταν – ήταν για αρετές ημέρες - τραυματισμένος από την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του.