«Δεν είναι πολλές οι εμβληματικές ευκαιρίες που έχει ένας πρωθυπουργός να αφήσει το προσωπικό του αποτύπωμα για το μέλλον» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά το διάγγελμά του με το οποίο ανακοίνωσε και το όνομα της πρώτης γυναίκας που αναμένεται να κατακτήσει το ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την υπέρβασή του, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Στο πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου τιμά την σύγχρονη Ελληνίδα, την επιστήμονα και κάνει ένα τολμηρό βήμα με την πρότασή του.

Με τα παρακάτω λόγια από το διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει το στίγμα της νέας εποχής και των δεδομένων που οραματίζεται για την επόμενη ημέρα, μέσα από τα όσα είπε για την κ. Σακελλαροπούλου: «Θεωρώ ότι είναι η ώρα να αποκτήσει η πατρίδα μας μία άξια Ελληνίδα στην κορυφαία πολιτειακή της θέση: Προτείνω, λοιπόν, για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου…».

«…Και ναι, η κυρία Σακελλαροπούλου είναι γυναίκα. Διακεκριμένη επιστήμων και ενεργός πολίτης. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η ελληνική κοινωνία χαρακτηρίζεται ακόμα από πολλές διακρίσεις σε βάρος των γυναικών. Έ, λοιπόν, αυτό αλλάζει, ξεκινώντας από την κορυφή. Στις αρχές της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, η Ελληνίδα παίρνει τη θέση που της αξίζει».