Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και μέλος του Δημοκρατικού Σώματος Νάνσι Πελόζι συνέβη το εξής αξιοσημείωτο: ακούστηκε από τους Αμερικανούς να αποκαλούν μια βουλευτή, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, Mrs Mpoumpoulina.

Όπως διαβάζουμε στον Βηματοδότη, την αποκάλεσαν έτσι μία φορά, την αποκάλεσαν και δεύτερη φορά, και ουδείς καταλάβαινε τι ακριβώς συνέβαινε. Να υπάρχει μια Μπουμπουλίνα στο γραφείο της πιο δημοφιλούς πολιτικού του Δημοκρατικού Κόμματος;

Το μυστήριο με την Μπουμπουλίνα λύθηκε όταν κάποιος από την ελληνική αντιπροσωπεία ρώτησε την ίδια την κυρία Πελόζι, για να εισπράξει την απάντηση ότι είναι μια κυρία Ελληνοαμερικανίδα που όλοι στη Βουλή τη φωνάζουν Μπουμπουλίνα. Ελπίζω να έχει την τιμητική της η Mrs Mpoumpoulina όταν θα γιορτάζονται τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Πάντως, η κυρία Πελόζι έδειξε ενθουσιασμένη με τις ελληνικές επιτυχίες στον τομέα της οικονομίας και της ανάκαμψης, και κυρίως από τον Πρωθυπουργό: «Είναι χαρά να υποδεχόμαστε στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, για να συζητήσουμε την ισχυρή εταιρική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες μας» έγραψε στο Twitter η ίδια.