Πολλές συζητήσεις, φιλοφρονήσεις, αλλά και προβληματισμοί υπήρξαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Λευκού Οίκου ανάμεσα στην αμερικανική και ελληνική αντιπροσωπεία. Όμως αυτό που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν η πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί επισήμως την Ελλάδα. Όπως διαβάζουμε στο Βηματοδότη, η πρόσκληση του έλληνα πρωθυπουργού έγινε κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον πλανητάρχη στο Λευκό Οίκο.

Ο πλανητάρχης αποδέχθηκε αμέσως την πρόσκληση, λέγοντας ότι πάντοτε ήθελε να έρθει στην Ελλάδα, την οποία θαυμάζει, και ότι θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη χώρα μας αμέσως μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Βέβαια οι εκλογές θα διεξαχθούν εφέτος στις 3 Νοεμβρίου και μέχρι τότε πολλά μπορούν να αλλάξουν…

Παρόλα αυτά ο κ. Τραμπ δεν είχε και λόγο να μην είναι ενθουσιασμένος με την Ελλάδα… Συνεχώς έδινε συγχαρητήρια για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας λέγοντας «πόσο φοβερή δουλειά έκαναν οι Ελληνες για την ανάκαμψή τους», πόσο εντυπωσιακό ήταν το οικονομικό comeback τους, ακόμα και για το Χρηματιστήριο είχε δυο λόγια καλά να πει ο αμερικανός πρόεδρος.