«Κανείς δεν είναι δυσαρεστημένος από το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης. Οι πολίτες από τα δεξιά μέχρι και τον χώρο του Κέντρου, αλλά και το κομμάτι που είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ενώ ανήκε στο ΠΑΣΟΚ, αξιολογούν θετικά τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης». Αυτή είναι η γενική περιγραφή που μεταφέρουν οι τρεις Λαρισαίοι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος (φωτ.), Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου, οι οποίοι γυρίζουν τον νομό της Λάρισας λόγω εορτών και έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με αρκετούς πολίτες.

Οι δύο κυβερνητικοί της Θεσσαλίας, Κώστας Τσιάρας και Κώστας Σκρέκας, μεταφέρουν το ίδιο μήνυμα στην κυβέρνηση, όχι μόνο για τους τομείς ευθύνης τους, αλλά και για το σύνολο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, τονίζοντας, ταυτόχρονα, και τους τομείς όπου σημειώνονται καθυστερήσεις. Όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές στο παρασκήνιο των συζητήσεών τους συμφωνούν πως, αν σήμερα είχαμε ξανά εκλογές, η διαφορά της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη σε σχέση με τα ποσοστά των δύο κομμάτων, όπως αυτά καταγράφηκαν στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Θεωρούν, επίσης, πως οι αναμενόμενες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την αλλαγή στον εκλογικό νόμο πρόκειται να ισχυροποιήσουν περαιτέρω την εικόνα της κυβέρνησης. Η αλήθεια είναι, πάντως, πως για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια, κυβερνητικοί βουλευτές κάνουν εύκολες γιορτές στις περιφέρειές τους, δείγμα πως πολλά έχουν αλλάξει πλέον στο κοινωνικό σώμα. Το κρίσιμο διάστημα θα είναι σίγουρα μετά τις γιορτές...

Δημοσιεύθηκε στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 4 Ιανουαρίου