Διαφορετικές διακοπές αποφάσισε να κάνει στις φετινές γιορτές το ζεύγος Καµµένου-Τζούλη, αφού φαίνεται πως η απώλεια της εξουσίας άλλαξε τη διάθεση του πρώην συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα και της συζύγου του.

Κάπως έτσι, έκαναν την έκπληξη και άφησαν στην άκρη τις πολυτέλειες των ελβετικών, γαλλικών και αυστριακών Άλπεων και ταυτόχρονα έµειναν µακριά από το αγαπηµένο σπορ του προέδρου Πάνου. Ο λόγος βεβαίως για το αλπικό σκι, που πριν από δύο περίπου χρόνια, όπως είχε αποκαλύψει το «S», του στοίχισε έναν σοβαρό τραυµατισµό.

Όχι, µη φανταστείτε ότι το ζεύγος λησµόνησε την αγάπη του για τη χλιδή και τους κυριλάτους προορισµούς. Αυτή τη φορά όµως φαίνεται πως επέλεξαν να συνεχίσουν κατά κάποιον τρόπο το απέραντο καλοκαίρι που πέρασαν πριν από µερικούς µήνες στη χώρα µας, όταν αρµένιζαν στις ελληνικές θάλασσες µε το πανάκριβο σκάφος τύπου Ferreti, για την απόκτηση του οποίου δηλώνουν περήφανοι σε κάθε ευκαιρία. Γι’ αυτό προφανώς και θεωρούσαν τιµή για τα λιµάνια του Αιγαίου την παρουσία του πολυτελούς πλεούµενου σε αυτά, επιδιώκοντας τον δωρεάν ελλιµενισµό και ανεφοδιασµό του, µε αποτέλεσµα να υπάρχουν παρατράγουδα µε τις αρµόδιες Αρχές.

∆ΙΑΧΡΟΝΙΚΟ TREND

Σε αυτό λοιπόν το επεισοδιακό, πλην άκρως χλιδάτο, καλοκαίρι ήθελε το ζεύγος να δώσει συνέχεια. Κι επειδή αυτό ήταν αδύνατο να συµβεί στα µέρη µας και γενικότερα στο βόρειο ηµισφαίριο, «αναγκάστηκαν» να ταξιδέψουν µέχρι την άλλη άκρη της Γης, στον εξωτικό Μαυρίκιο.

Βλέπετε, οι χειµερινές διακοπές στο θερινό αυτή την εποχή νότιο ηµισφαίριο αποτελούν διαχρονικό trend για κάθε jetsetter του δυτικού κόσµου που σέβεται τον εαυτό του και ο πρώην υπουργός δεν θα µπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Έβαλε λοιπόν σε µια βαλίτσα το µαγιό του, έκλεισε θέση µε την Emirates, επιλέγοντας φυσικά την business class, όπως αρµόζει στην περίσταση, και πέταξε µέσω Ντουµπάι για το παραδεισένιο νησιωτικό σύµπλεγµα. Για την ιστορία και µόνο, να σηµειωθεί ότι το εισιτήριο για τον συγκεκριµένο προορισµό στην εν λόγω εταιρεία (και µάλιστα business class) κοστίζει 3.000 - 4.500 ευρώ.

Συνυπολογίστε πως αυτή την περίοδο οι τιµές των ξενοδοχείων ή των resorts στον Άγιο Μαυρίκιο είναι ιδιαίτερα τσουχτερές και αναλογιστείτε την πολυτέλεια που περιέβαλλε το ζευγάρι και σε αυτή την απόδραση στον Ινδικό Ωκεανό. Πάντως θα έχει ενδιαφέρον να µάθουµε αν ο πρόεδρος Πάνος ανακάλυψε καζίνο στην άλλη άκρη της Γης.

Τον ίδιο και τη σύντροφο της ζωής του συνόδευσε σε αυτό το µαγικό ταξίδι το ζεύγος του πρώην τραγουδιστή Αργύρη Κούκα και της Ιζαµπέλας Αρβανίτη, η οποία ασχολείται µε τη ναυτιλία και στο παρελθόν υπήρξε ιδιοκτήτρια του Νοσοκοµείου Υγεία (αλλά και κουνιάδα του επιχειρηµατία Χρήστου Χούµπαυλη, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των εξοπλισµών).
arvaniti-koukas

ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ

Οι δυο τους ζουν µόνιµα στο Μόντε Κάρλο, έναν προορισµό που επίσης έχουν τιµήσει ο Π. Καµµένος και η Ελ. Τζούλη, ενώ ο φιλικός δεσµός των ζευγαριών έγινε ισχυρός στη διάρκεια κοινών διακοπών τους στην Υδρα. Στο όµορφο νησί του Αργοσαρωνικού ο Αργύρης Κούκας και η Ιζαµπέλα Αρβανίτη έχουν στην κατοχή τους το θρυλικό σπίτι που κάποτε φιλοξενούσε τους Rolling Stones. Τα καλύτερα όµως ήρθαν στην Αθήνα κατά την άφιξη των Καµµένων (και πάλι µέσω Ντουµπάι), όπου ο πρόεδρος Πάνος προχώρησε σε άλλη µία επίδειξη προσωπικού µεγαλείου, για να θυµηθεί τις παλιές δόξες. Κάνοντας χρήση των προνοµίων που προβλέπονται για τους πρώην υπουργούς (έστω κι αν πολλοί εξ αυτών επιµένουν να τις αγνοούν για λόγους έξωθεν καλής µαρτυρίας), ο άλλοτε συγκυβερνήτης δροµολόγησε τις διαδικασίες για την υποδοχή των VIPs.

Συγκεκριµένα, στην πίστα του αεροδροµίου τούς ανέµεναν τέσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα, ενώ αµέσως µετά την αποβίβασή τους ένας αστυνοµικός της Β’ Κρατικής και δύο άνδρες της προσωπικής ασφαλείας του Π. Καµµένου οδήγησαν την παρέα (δηλαδή την Ελ. Τζούλη και τους Α. Κούκα, Ι. Αρβανίτη και Ε. Καµµένο) στην αίθουσα των VIPs. Προφανώς ακόµη του είναι δύσκολο του προέδρου να συµπεριφερθεί σαν... κοινός θνητός.

Δημοσιεύθηκε στη εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 4 Ιανουαρίου