«Όχι» στο κάλεσμα Τσίπρα για μια προοδευτική συμμαχία είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1. «Κάποιοι από εμάς παρασυρθήκαμε από αντίστοιχα καλέσματα του κ. Τσίπρα πριν το 2015 δεν θα το ξανακάνουμε. Με αυτους τους ανθρώπους οι οποίοι είπαν 'Ναι σε όλα' στα οποία μας είχαν καλέσει να συμπράξουμε μαζί τους για να πούμε 'Όχι', σε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι υπέγραψαν τις συμφωνίες για τις εξορύξεις με τον κ. Νετανιάχου, με τον κ. Σίσι δίνοντας ένα τεράστιο δώρο στον κ. Ερντογάν για να κάνει τους παληκαρισμούς του στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο να βρεθούμε για να κάνουμε τι; Αυτά που δεν έκαναν εκείνοι τότε;»

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την επικείμενη επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη: «Πηγαίνω στην Κωνσταντινούπολη προσκαλεσμένος των μελών του DiEM25, Τούρκων συνοδοιπόρων μας, οι οποίοι έχουν οργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων για να συζητήσουμε τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας, για να συζητήσουμε τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης, για το πώς ο εκδημοκρατισμός της Τουρκίας και της Ευρώπης μπορούν να πάνε μαζί. Ο καλύτερος σύμμαχος της Ελλάδας στην περιοχή είναι οι Τούρκοι δημοκράτες οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι κατατρεγμένοι.»

Για τη Συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης: «Η συμφωνία εκθέτει την Τουρκία γιατί δεν έχει καμια υπόσταση, από την άλλη μεριά όμως πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι η κίνηση της κυβέρνησης Τσίπρα, την οποία σήμερα την ολοκληρώνει και τη συνεχίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για επιθετική πολιτική στην Αν. Μεσόγειο σε συμμαχία με το Ισραήλ του κ. Νετανιάχου και με την Αίγυπτο του δικτάτορα Σίσι ήταν το άκρως άωτο της αφροσύνης. Ήταν ένα τεράστιο δώρο στον Ερντογάν. Η θέση του ΜέΡΑ25 καταρχάς για περιβαλλοντολογικούς και οικονομικούς λόγους είναι ότι τα πετρέλαια και τα φυσικά αέρια πρέπει να τα εγκαταλείψουμε. Πρέπει να μείνουνε στα έγκατα της γης, δεν μας συμφέρουν ούτε οικονομικά ούτε οικολογικά. Η ιστορία του 21ου αιώνα θα ειναι η ιστορία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.»

Αναφορικά με το πρόσωπο του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι ένα άτομο υπεράνω κομματικών σκοπιμοτήτων, δεν πρέπει να παίξουμε μικροκομματικά παιχνίδια στην πλάτη του θεσμού. Πρέπει να είναι ένα άτομο σύμβολο. Ένα άτομο που να συμβολίζει αξίες, δημοκρατίες πολιτισμού, συνεννόησης. Να συμβολίζει πέραν των συνόρων της Ελλάδας στον υπόλοιπο κόσμο έναν πολιτισμό. 

Ερωτηθείς αν «φωτογραφίζει» τον κ. Γαβρά: «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση πρώτον γιατί ο κ. Γαβράς έχει ήδη πει όχι σε τέτοιου είδους προτάσεις στο παρελθόν, δεύτερον επειδή είμαστε πάρα πολύ καλοί φίλοι δεν θα ήταν σωστό και τρίτον επειδή εμείς προσανατολιζόμαστε στο να είναι γυναίκα.