Μπορεί έως τώρα να έχουν κάνει την εμφάνισή τους ως διεκδικητές της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝ. ΑΛ. οι Ν. Ανδρουλάκης και Π. Γερουλάνος, προβάλλοντας ο καθένας ξεχωριστά τη δική του ατζέντα, προκειμένου να θέσουν υπό αμφισβήτηση τη στρατηγική που ακολουθεί η Φ. Γεννηματά, ωστόσο από πίσω έρχονται και άλλα πρόσωπα που μπορεί μέχρι το 2021 να τους ξεπεράσουν στην κούρσα της διαδοχής.

Όπως διαβάζουμε στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικα, οι σιωπηροί φιλόδοξοι που δεν έχουν εισέλθει ακόμη απροκάλυπτα στον στίβο της διαδοχής είναι αρκετοί και στο τέλος μπορεί να τους βρουν μπροστά τους.

Ο Ν. Ανδρουλάκης καλό θα είναι να προσέχει στο τέλος μήπως την πατήσει από τη βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία, ναι μεν, στην παρούσα φάση τον στηρίζει για την αρχηγία του κόμματος, αλλά δεν είναι βέβαιο πως θα εξακολουθήσει να το κάνει και τα επόμενα δύο χρόνια.

Επίσης, σε φυτώριο δελφίνων έχει μεταβληθεί και το περιβάλλον της Φ. Γεννηματά, καθώς υπάρχουν πρόσωπα, όπως ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Π. Χρηστίδης, ή ο γραμματέας της Κ.Ε., Μ. Χριστοδουλάκης, που σκέφτονται το ηγετικό τους μέλλον σε περίπτωση αποχώρησης της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ.