Η άτυπη «κούρσα» μεταξύ των δύο «γαλάζιων» υποψηφίων για την προεδρία της ΚΕΔΕ καλά κρατεί…

Το κοινό ψηφοδέλτιο που έχει σχηματιστεί με τη συμφωνία κυρίων να στηριχθεί ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ όποιος εκ των Λάζαρου Κυρίζογλου και Δημήτρη Παπαστεργίου συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους, είναι προφανώς φαβορί για να αποσπάσει την απόλυτη πλειοψηφία των εκλεκτόρων στην εκλογική γενική συνέλευση της 28ης Νοεμβρίου, με στόχο την κατάκτηση τουλάχιστον 20 από τις 31 έδρες του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Αμφότεροι ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και ο δήμαρχος Τρικκαίων, είναι σε κινητικότητα ανά την Ελλάδα, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν και την απήχηση του κοινού ψηφοδελτίου αλλά και την καλύτερη δυνατή προσωπική τους επίδοση.

Χτίζουν δε αμφότεροι τις «συμμαχίες» τους, με τον μεν Δημήτρη Παπαστεργίου για παράδειγμα να έχει εξασφαλισμένη την υποστήριξη του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον δε Λάζαρο Κυρίζογλου να έχει δίπλα του τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και ως άμεσο συνεργάτη στην προσπάθειά του, τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλη Γεράνη…

Έχουν όμως και παράπονα…

Μαθαίνουμε ότι ο Δημήτρης Παπαστεργίου έχει παράπονο από κάποιους νέους και παλαιότερους δημάρχους, οι οποίοι προ των εκλογών της 26ης Μαΐου τον προσέγγιζαν για να δείξουν διάθεση στροφής στην αξιοποίηση της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών, αλλά στην τρέχουσα συγκυρία επέλεξαν να στηρίξουν τον Λάζαρο Κυρίζογλου.

Αντίστοιχα, το παράπονο του Κυρίζογλου -που τη Δευτέρα θα συναντηθεί με αυτοδιοικητικούς της Αττικής στο ξενοδοχείο Caravel- εδράζεται στο γεγονός ότι κάποιοι δήμαρχοι αναγνωρίζουν μεν την αναγκαιότητα της πείρας του, για έναν φορέα προάσπισης των συμφερόντων της Αυτοδιοίκησης όπως η ΚΕΔΕ, αλλά εκφράζονται υπέρ της επιλογής Παπαστεργίου επειδή θεωρούν τον δήμαρχο Τρικκαίων πιο… «επικοινωνιακό».

Όλα θα κριθούν στις 28 Νοεμβρίου, στη γενική συνέλευση που θα συμμετέχουν συνολικά 528 σύνεδροι. Εξ αυτών οι 332 θα είναι οι δήμαρχοι της χώρας και οι 178 θα είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι εκλέγονται από τις γενικές συνελεύσεις των ΠΕΔ και οι υπόλοιποι 18 είναι πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, νυν δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι συμμετέχουν ex officio στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ.