Σε «βατερλώ» εξελίσσονται οι κινήσεις των πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ και νυν Συριζαίων Χρήστου Σπίρτζη και Θάνου Μωραϊτη, οι οποίοι έχουν αναλάβει - «κατ' εντολή Τσίπρα» - την προσέγγιση μεσαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με σκοπό την μεταγραφή τους στον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της μετεξέλιξης και διεύρυνσης του.

Από ότι μαθαίνουμε τα μηνύματα που εισπράττουν είναι αρνητικά και οι… πόρτες που τρώνε είναι απανωτές και από παντού. Έτσι, πλην κάποιων παλιών στελεχών και πρώην συντρόφων τους, όπως ο Άγγελος Τόλκας, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Νίκος Μπίστης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Στέφανος Τζουμάκας, οι οποίοι είδαν ξαφνικά το φως το αληθινό και μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ, κανένα μεσαίο στέλεχος, αλλά και πρώτης γραμμής του ΚΙΝΑΛ δεν φέρεται διατεθειμένο να συνταχθεί για τη συγκρότηση της περίφημης «Προοδευτικής Συμμαχίας».

Μάλιστα, όπως αναφέρει το «Καρφί», ακόμα και τα λίγα στελέχη που έβλεπαν θετικά μια συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτά, λόγω του πολιτικά άγαρμπου τρόπου με τον οποίο επιχειρούν από την Κουμουνδούρου να τα προσεγγίσουν, τελικά τους γυρίζουν την… πλάτη.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι κινήσεις Σπίρτζη - Μωραϊτη, ο οποίοι ως γνωστόν έχουν πλέον μετατραπεί στους μεγαλύτερους γενίτσαρους του Αλέξη Τσίπρα, δεν φαίνεται να προξενούν ιδιαίτερη ανησυχία στη Χαριλάου Τρικούπη, αφού η απόπειρα διεμβολισμού του Κινήματος Αλλαγής δείχνει να μετατρέπεται για ακόμη μια φορά σε μπούμερανγκ για την Κουμουνδούρου και… τζίφος για τον Τσίπρα.

Έτσι, το νέο σχέδιο «λεηλατήστε το Κίνημα Αλλαγής» ναυαγεί εκ νέου και οι «Γέφυρες» γκρεμίζονται με πάταγο πριν καν χτιστούν.

Την ίδια ώρα, η διαδικασία εγγραφής νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ διά της ηλεκτρονικής οδού υφίσταται επιθετικό τρολάρισμα από δεκάδες χρήστες του διαδικτύου, που παριστάνουν τους ενδιαφερόμενους υποστηρικτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποβάλλουν στη σχετική πλατφόρμα ψευδή στοιχεία.

Ανάμεσα μάλιστα ονοματεπώνυμα που έχουν καταγραφεί ως αιτούντες για την απόκτηση της ιδιότητας του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ είναι: ο Άρης Πορτοσάλτε, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Πάνος Καμμένος αλλά και ήρωες κινουμένων σχεδίων, όπως ο Λούκι Λουκ.